Hrvatska
Zagorski dečko iz Huma na Sutli potpisao četverogodišnji ugovor sa Zabokom

Zagorski dečko iz Huma na Sutli potpisao četverogodišnji ugovor sa Zabokom

Ima dvojno državljanstvo.

Košarkaški klub Zabok prošlog je tjedna potpisao četverogodišnji ugovor s Androm Antonićem, piše portal Zagorje.com.

Zanimljiv je put ovog košarkaša iz Hrvatskog zagorja, koji živi u Humu na Sutli, a koji će 23. studenog navršiti 19 godina. Rođen je u Sloveniji, majka mu je Slovenka, a otac Hrvat, pa ima i dvojno državljanstvo. Odmalena je zavolio košarku, no put ga je prvo umjesto u Zabok, naveo u Maribor gdje je s 10 godina počeo trenirati za slovenskog prvoligaša, Maribor Messer. No nije se do kraja zadržao u Mariboru. Omladinski staž i prve seniorske korake napravio je u košarkaškom klubu Bistrica iz Slovenske Bistrice, koja je trenutno član slovenske treće lige. Iza njega su dvije odlične sezone, završna juniorska i premijerna seniorska.

- Prezadovoljan sam sa zadnje dvije sezone. Prošle sezone u zadnjoj juniorskoj sezoni igrao sam prosječno 38 minuta uz 20 koševa, 15 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene lopte. Ništa lošija nije bila ni moja premijerna seniorska sezona u kojoj sam odmah postao nositelj. Igrao sam prosječno 35 minuta uz 19 koševa, 12 skokova, 4 asistencije i 3 ukradene lopte - otkriva nam Antonić. 

Zabočani su ga zapazili u prijateljskoj utakmici protiv Bistrice. Ovaj devetnaestogodišnji košarkaš visok je 195 cm i raspoloživ na pozicijama od 1-4, no primarno će igrati na pozicijama 1 i 2. Kada je dobio poziv Zaboka nije dugo dvojio. 

- S više strane sam čuo da je KK Zabok ozbiljna košarkaška sredina koja je idealna za razvoj mladih igrača, a kako sam i sam Zagorec i domaći dečko želim sav svoj bogom dani talent, znanje, volju i vještinu iskoristiti za dobrobit kluba i zagorske košarke. Želim napredovati kao košarkaš i kako čovjek te dati svoj doprinos momčadi da bude što uspješnija kako u prvenstvu, tako i kupu - završio je Andro Antonić.

Zabok će tako u ovoj sezoni biti još u većoj mjeri na "zagorski pogon". Uz kapetana Antonija Črnjevića tu su još i Martin Tuđen i Ivan Martinko, a od ovog tjedna i Andro Antonić koji je zasigurno veliki potencijal, a vrlo je važno što je i "zagorski dečko". Još je važnije što je ugovor potpisao na četiri godine. To samo dokazuje odličan rad u klubu. Do prije godinu - dvije igrači su uglavnom sa Zabokom potpisivali ugovore na godinu dana. Onda je Šime Lisica potpisao na tri godine, potom je Luka Krajinović učinio to isto, a sada je Andro Antonić potpisao četverogodišnji ugovor. Svi redom su mladi i vrlo talentirani košarkaši i očekujem da će u zabočkom dresu do kraja izbrusiti svoj dokazani talent.