Hrvatska
Zagreb bez Junakovića bolji od Jazina

Zagreb bez Junakovića bolji od Jazina

Autor: Teo Cilar

Zagreb je upisao treću pobjedu, a Jazine će još malo pričekati do prve pobjede.

Luka Bujas debitirao je porazom u svojoj prvoj utakmici na klupi KK Jazine Arbanasi. Bolji od njih bio je domaći KK Zagreb koji je slavio bez najboljeg igrača Martina Junakovića rezultatom 85:77. 

Zagreb-Jazine Arbanasi 85:77 (25:18, 25:18, 21:24, 14:17)

Kompletna statistika utakmice 

Zagreb je krenuo bolje u susret i u prve dvije i pola minute igre dolazi do vodstva 7:2. Bože Radoš s četiri poena u nizu te Ante Krapić tricom ubacuju prve poene za Zagreb dok za goste iz Zadra poentira Marin Zrnić koji u ovom susretu uz Mirzu Sarajliju odigrao svih 40 minuta. Zagreb je do najviše prednosti u prvoj četvrtini došao u devetoj minuti kada su nakon dvice Franka Šanga imali 25:12. Jazine Arbanasi odgovaraju s dvije trice Dine Butorca koji postavlja konačan rezultat prve četvrtine 25:18.

Butorac je nastavio odlično i u drugoj četvrtini u kojoj ubacuje sedam uzastopnih poena, dok za Zagreb dvicu postiže Krapić za 27:25. Neizvjesno je bilo sve do sredine četvrtine kada Zagreb kod rezultata 32:31 radi seriju 18:2 i bježi na 50:33. Plus 17 bila je najviša razlika u prvom poluvremenu, a na odmor se otišlo s 14 poena viška za domaćine. 

Zagreb je i u trećoj četvrtini u dva navrata imao 17 poena razlike, ali Jazine na dvije minute do kraja trećeg perioda dolaze na minus sedam i nagovještavaju da bi mogli gledati neizvjesnu posljednju četvrtinu. Ispod tog zaostatka nisu mogli, a Zagreb do kraja perioda opet bježi na dvocifrenih plus 11. 

Odmah na početku posljednje dionice Jazine rade seriju 8:0 u kojoj Butorac postiže šest poena i prilaze na samo minus tri te smo imali neizvjesnu utakmicu nakon nepune tri minute igre u posljednjoj četvrtini. Domagoj Proleta vraća Zagreb na sedam koševa plusa, a gosti pokušavaju na sve načine doći u potpuni egal, ali uspjeli su doći na minus četiri, ali bliže nisu mogli. Zagrebu je ovo treća pobjeda dok su Jazine još uvijek bez pobjede koja će vjerujemo doći vrlo brzo pod vodstvom novog trenera Bujasa.

Krapić je predvodio Zagreb s 22 poena, sedam skokova i četiri asistencije, a jako su ga dobro pratili Šango koji je odigrao svih 40 minuta s 19 koševa i sedam skokova te Matej Buovac s 18 poena, pet skokova i četiri asistencije. Butorac je predvodio Jazine s 23 poena, osam skokova i pet asistencija, Zrnić je dodao 20 uz sedam skokova i četiri asistencije, a Sarajlija 18 uz sedam asistencija.