Hrvatska
Zagreb dočekuje Zadrane, Perković poručuje: Momčad koja ima Lovru Bašića...

Zagreb dočekuje Zadrane, Perković poručuje: Momčad koja ima Lovru Bašića...

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Zadar Zvonko Kucelin

Subota 18 sati

Nakon dvoboja Hermes Analitice i Omiša na parket dvorane Boško Božić Pepsi u subotu u 18.00ati  izlaze Zagreb i Aleta Puntamika iz Zadra. U pripremnom periodu u Zagrebu mogu biti zadovoljni jer su kroz devet odigranih utakmica podizali formu, a usput izborili i finale Kupa ”Krešimir Čosić” regije Centar gdje ih u utorak očekuje Samobor.

”Činjenica da smo u pripreme krenuli nešto kasnije od ostalih klubova nam govori da nam je prijeko potrebno još neko vrijeme za uigravanje. Ozljedom Vrkića u pripremama morali smo se pojačati dodatno pod obručima pa nam je prvi stigao Josip Popić kojem će isto trebati vrijeme da se podigne na razinu koja bi zadovoljila obje strane. Očekivano bilo je raznih naših izdanja kroz taj period pa i u ovoj posljednjoj utakmici protiv Bosca u Kupu gdje smo također imali loših trenutaka koje bi željeli izbjeći u prvenstvu”, kaže trener Tomislav Perković koji se nakon sezone 2021/22 opet vratio na seniorsku klupu Zagreba.

Zadrani su prvi suparnik Zagreba s posebno izraženom kvalitetom na vanjskim pozicijama.

”Momčad koja ima Lovru Bašića, Marina Jeličića, Bornu Jurelu i ostale je sigurno jedna od nezgodnijih na startu sezone. Puno toga će ovisiti o našem pristupu utakmici i energiji koju ćemo pokazati. Uvjeren sam da možemo protiv svakoga u ligi tražiti pobjedu, ali isto tako ukoliko pristup nije pravi onda možemo ući u probleme. Neosporno je da će nam trebati određeno vrijeme da se momčad još posloži, a naravno da je sve to lakše ukoliko nas i rezultat poprati”, ističe Perković koji je najavio i očekivanja u finalu Kupa protiv Samobora.

”Imaju visoku individualnu kvalitetu, brane naslov i sigurno nas očekuje težak ispit. U ovom trenutku razmišljamo samo u startu prvenstva i biti će vrlo važno na koji će način oba kluba otvoriti prvenstvo uoči Kupa gdje ipak nije toliki imperativ kao u prvenstvu”.