Hrvatska
Zagreb grabi prema vrhu, pao je i Osijek

Zagreb grabi prema vrhu, pao je i Osijek

Autor: Krešimir Galić Photo: KSZ

Prva muška liga

Šestu uzastopnu pobjedu u 9.kolu Prve lige upisali su košarkaši Zagreba koji su nadigrali Vrijednosnice Osijek 79:65 i stigli na drugo mjesto iza Dubrovnika. Dino Butorac je utakmicu otvorio s tri trice (13:7), a Stipe Krstanović i Kristijan Joksimović su zabili za +8 (19:11) na isteku prve četvrtine. Drugu četvrtinu tricom otvara Kristijan Joksimović, a nakon nove trice Butorca te poena Brune Levanića i Dominika Joksimovića sastav Edina Hadžića održava prednost koja je na odmoru bila +8 (36:28).

Odlično otvaranje treće četvrtine odvodi Zagreb na +17 (51:34). Pokušaj povratka Osječana u susret nije uspio jer su domaćini imali razigrani tri Butorac - Kristijan Joksimović - Levanić Kutni koji su ubacili 56 od 79 poena. Butorac je ubacio 23, Levanić Kutni 17 uz 7 skokova, a Kristijan Joksimović 16. Kod Vrijednosnica Veljko Budimir je ubacio 15, Tihomir Vranješ 14, a Christian Bradford 13 (7as).

''Čestitke Zagrebu na pobjedi. Mi jednostavno nismo imali dovoljno energije nakon utakmica protekli tjedan da odgovorimo Zagrebu na pravi način''..kazao je trener Vrijednosnica Srđan Helbich.

''Malo smo iskoristili umor Osječana koji su odigrali tri teške utakmice u posljednjih sedam dana. Obrana kakvu smo danas igrali je bila odlična i uz takvu obranu smo ušli u ovu seriju pobjeda. Čestitke mojim igračima ali i gostima koji su dali sve od sebe. Dosadašnji dio sezone su nas možda neki i malo podcijenili što smo iskoristili i stigli na drugo mjesto. Nadamo se nastavku ovog lijepog niza''..kazao je trener Zagreba Edin Hadžić.