Hrvatska
Zagreb okrenuo +16, važna pobjeda Mladosti

Zagreb okrenuo +16, važna pobjeda Mladosti

Autor: Krešimir Galić Photo: KSZ

Uzbudljivo je na košarkaškim parketima Prve muške lige

U današnjim susretima 19.kola Prve muške lige pobjede su upisali Zagreb i Mladost. Zagreb je kao domaćin u Trnskom slavio protiv Marsonie iz Slavonskog Broda 70:60 u utakmici s dva poluvremena u kojoj je sastav Bože Radoša došao do pobjede u posljednjim minutama. Marsonia je u završnici druge četvrtine imala 16 poena viška (39:23), a Zagreb predvođen Lukom Katurom (23p, trice 4/8) je sredinom treće četvrtine stigao do prednosti 44:43. O pobjedniku su odlučivale posljednje minute, a sve dvojbe riješila je trica Kature i koš Erika Pittsa za 64:55.

”Teška utakmica koju smo i očekivali jer se Marsonia pojačala Jacovićem i Popićem koji imaju fizičku snagu i uz Amerikanca Basseta predstavljaju iznimnu snagu. Otvorili smo jako mlako bez agresivnosti i kontakta u obrani uz slabo zagrađivanje pa su oni dolazili do laganih poena iz drugog napada. Razigrali su se, a mi smo u prvom poluvremenu bili sterilni i pogodili samo četiri trice iz dvadeset pokušaja. U drugo poluvrijeme smo ušli puno agresivniji iz čega govori podatak da su oni imali 25 izgubljenih lopti na kraju utakmice što je na kraju i presudilo utakmicu. Čestitke momcima na pobjedi, volji i htijenju a čestitam i gostima na dobroj utakmici”..kazao je trener Zagreba Bože Radoš.

”Čestitam Zagrebu na pobjedi. Mi smo danas pružili dobar otpor i praktički trideset minuta vodili. Ali skraćena rotacija i neke ozljede nam nisu išle u prilog pa je Zagreb kao iskusna momčad kaznio svaku našu grešku. Mi ćemo pobjede tražiti u slijedećim utakmicama”…kazao je trener Marsonie Igor Kovačević.

Uz Katuru kod Zagreba se izdvojio i Pitts s 21 poenom i 9 asista. Kod Marsonie Vlado Zadro i Fran Jacović su ubacili po 18 poena.

Mladost je u Domu košarke Cedevita slavila protiv Stoje iz Pule 92:85 u utakmici koju je prelomila serijom 11:2 u završnici druge četvrtine za +16 (61:45) na poluvremenu. U nastavku Puljani nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti pobjedu Mladosti koju je predvodio Luka Mršić s 29 poena i 8 asista. Ivan Bogdanović je dodao 19 (9sk), a Jan Kroflin 11 poena. Stoji nisu bila dovoljna 33 poena i 6 asista Chrisa Hortmana.