Hrvatska
Zagreb osigurao ostanak u Prvoj ligi, Kvarner posustao u trećoj četvrtini

Zagreb osigurao ostanak u Prvoj ligi, Kvarner posustao u trećoj četvrtini

Autor: Krešimir Galić Photo: Krešimir Galić

Kolo prije kraja

U 9.kolu Prve muške lige za ostanak Zagreb je u Trnskom slavio protiv Kvarnera 77:68 i uoči posljednjeg kola i gostovanja kod Jazina potvrdio ostanak u Prvoj ligi. 

Nakon neizvjesnog prvog dijela Zagreb se u trećoj četvrtini uspio rezultatski odvojiti. Seriju 7:0 za 59:47 tricom je otvorio Kristijan Joksimović, a nastavili Marko Montana i Stipe Sokol. Dobre minute Zagreba nastavljene su i početkom posljednje četvrtine kada je Dominik Joksimović ubacio tricu, a nastavili Sokol, Filip Stanić i Dorian Jelenek za 70:54.

''Znali smo da Kvarner ima skraćenu rotaciju i da igraju s osam igrača što smo mi iskoristili i držali ritam tijekom cijele utakmice što nam se na kraju isplatilo. Čestitam svojim dečkima na borbi i ostanku u ligi''..kratko je kazao trener Zagreba Bože Radoš.

''Mogu jedino zamjeriti svojim igračima skok u obrani gdje nas je Zagreba nadskakao i imao 15 napadačkih skokova. Imali su više napada čime su došli do prednosti. Mi smo bili u skraćenoj rotaciji, ali pružili smo dobra otpor, a Zagrebu čestitam na ostanku u ligi''..kazao je kapetan i trener Kvarnera Jasmin Perković.

Zagreb je predvodio Žarko Parlov s 22 poena (šut 9/11). Siniša Štemberger je dodao 14, a Jelenek 13 uz 10 skokova. Kod Kvarnera prvo ime Vigo Bart (23).