Hrvatska
Zagreb slavio protiv Medveščaka i napravio veliki korak prema ostanku

Zagreb slavio protiv Medveščaka i napravio veliki korak prema ostanku

Autor: Krešimir Galić Photo: KSZ

Prva muška liga

U 7.kolu Prve muške lige za ostanak Zagreb je u Trnskom slavio protiv Medveščaka 71:68. Gosti su bolje otvorili utakmicu (16:5), a Zagreb u drugoj četvrtini imao 8 razlike (34:26). U posljednjih deset minuta ušlo se u egalu (52:52), a izjednačeno je bilo i na ulasku u posljednju minutu (68:68). Dorian Jelenek je zabio bacanja za 70:68, a nakon izgubljene lopte gostiju konačni rezultat s linije slobodnih bacanja potvrdio je Siniša Štemberger koji je zabio jedno od dva.

”Medveščak je žilava ekipa koja nikada ne odustaje. To su danas i prezentirali i svaka im čast na tome. Oni su vjerojatno svojim zalaganjem i energijom zaslužili bolji rezultat. Na kraju je iskustvo prevagnulo, a utakmicu smo mogli i prije završiti da smo bili precizniji s linije slobodnih bacanja. Čestitke dečkima na pobjedi”…kazao je trener Zagreba Bože Radoš.

”Uzbudljiva utakmica u kojoj smo opet u završnici poraženi zbog neiskustva, a to ozbiljne i iskusnije momčadi kazne. Ovo je bila još jedna utakmica u nizu ove sezone gdje smo bili blizu, ali imamo te dječje bolesti. Čestitke Zagrebu na zasluženoj pobjedi, a mojim dečkima na htijenju i volji”…kazao je trener Medveščaka Damir Miljković.

Jelenek je predvodio Medveščak sa 16 poena. Dario Gazić je ubacio 12, a Bruno Perić 10. Kod Medveščaka Luka Šušak je ubacio 22, a Borna Živković 19 (10sk).

Zagrebu slijedi gostovanje u Makarskoj (nedjelja) gdje pobjedom može potvrditi ostanak u Prvoj ligi.

Standings provided by SofaScore LiveScore