Europa i Svijet
Hrvatska
Zagrebački student na tečnom hrvatskom poželio sreću Zadru

Zagrebački student na tečnom hrvatskom poželio sreću Zadru

Autor: Paulo Sarić

Itoudis se rado vraća u Zadar.

Nakon teškog poraza od moćnog CSKA, trener domaće momčadi Aramis Naglić nije bio pretjerano utučen. Svjestan razlike u kvaliteti potrudiose izvući pozitivne stvari iz utakmice.

 - Odigrali smo znatno bolje u prvom poluvremenu, dok smo imali snage. Kasnije više nismo mogli pratiti visoki ritam koji je nametnula momčad CSKA. Nismo mogli očekivati da ćemo protiv ovako snažnog protivnika biti na desetak koševa razlike. Meni je drago da igramo s ovako snažnim momčadima, jer nam je to jako dobro iskustvo, pogotovo za naše mlade igrače – kazao je zadarski strateg.

Trener CSKA, s druge je strane, isijavao zadovoljstvo. Poznato je da Dimitris Itoudis studirao u Zagrebu, te je početkom 90-ih radio i kao pomoćnik Pepsiju Božiću u KK Zagreb.

- Drago mi je da sam opet u Zadru, dvorana je iznimno lijepa, a ja se sjećam još kad smo dolazili u Jazine da ovdašnja publika jako dobro poznaje košarku. Zahvaljujem organizatorima turnira na pozivu. Nakon slabijeg početka utakmice, puno smo bolje reagirali u trećoj četvrtini gdje smo zaigrali znatno čvršće i uz nekoliko lakših koševa riješili pitanje pobjednika. Želim Zadru sve najbolje u nastavku sezone, znam da im je nedostajalo nekoliko važnih igrača i da nisu mogli pružiti svoj maksimum – istaknuo je Grk na klupi moskovskog CSKA.