Hrvatska
Zagrepčani i Zadrani predvode prvoligašku karavanu

Zagrepčani i Zadrani predvode prvoligašku karavanu

Autor: Paulo Sarić

Prvo kolo donosi reprizu prošlosezonskog obračuna za popunu Prve muške lige.

Jučer je u prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza održan ždrijeb Prve muške lige za nadolazeću sezonu. Izvlačenju kuglica nazočili su predstavnici Agrodalma, Dubrave, Đakova, Jazina Arbanasa, Pule 1981, Ribole Kaštela, Rudeša, Sonik Puntamike i Zapruđa, kao i vrh HKS-a predvođen predsjednikom Stojkom Vrankovićem, glavnim tajnikom Josipom Vrankovićem, povjerenikom natjecanja Draženom Jendrišem i Vlatkom Tomičić.

- Ova liga je projekt HKS-a koji je donio srebrnu medalju U20 reprezentacije, a u njoj će se profilirati i zlatni kadeti – izjavio je predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković.

Podsjetimo, jedinstvena Prva muška liga koja se igra na nacionalnoj razini pokrenuta je prošle sezone s ciljem stvaranja veće baze klubova i davanja prilike talentiranim mladim igračima da odmjere snage protiv suparnika iz čitave države.

- HKS će se truditi da ovo natjecanje još više oživi i da se još više profilira. To je novi proizvod, žica kucavica i baza natjecanja – dodao je glavni tajnik HKS-a Josip Vranković.

Liga će naredne sezone brojiti 12 klubova, a više od pola sudionika je novo u odnosu na lanjsko izdanje. Ribola Kaštela i Jazine Arbanasi su ispali iz HT Premijer lige, dok su promociju iz trećeg ranga natjecanja ostvarili Dubrava, Dubrovnik, Đakovo, Sonik Puntamika i Zapruđe.

Natjecanje započinje prvog vikenda u listopadu i traje do početka travnja 2019. godine.

U ligi nastupaju četiri zagrebačka i dva zadarska kluba te ćemo već u prvom kolu vidjeti gradski obračun između KK Agrodalm i KK Dubrava, kao i reprizu lanjskog ogleda između KK Dubrovnik i KK Sonik Puntamika koji je odlučivao o putniku na završni turnir za popunu Prve muške lige.

Prvi zadarski gradski derbi na rasporedu je 8. prosinca u Jazinama kada će snage odmjeriti Jazine Arbanasi i Sonik Puntamika.

Kompletan ždrijeb možete vidjeti na poveznici.

PRVA MUŠKA LIGA: AKK Universistas, KK Agrodalm, KK Dubrovnik, KK Dubrava, KK Đakovo, KK Jazine Arbanasi, KK Kvarner 2010, KK Pula 1981, KK Ribola Kaštela, KK Rudeš, KK Sonik Puntamika i KK Zapruđe.