Hrvatska
Zagrepčani zamrznuti na minus 24

Zagrepčani zamrznuti na minus 24

Autor: Paulo Sarić

Sedma uzastopna pobjeda Zadra u domaćem prvenstvu.

Zadrani su nastavili dobar niz. Nakon što su u petak u ponajboljoj utakmici sezone na domaćem terenu nadvisili Petrol Olimpiju, danas su odradili posao i u hrvatskom prvenstvu. U Zagrebu su pobijedili Hermes Analiticu rezultatom 63-87. Utakmica je prelomljena u drugom dijelu kada su gosti serijom 0-14 otišli na 19 razlike i riješili pitanje pobjednika.

Hrvatski je abaligaš prilično laissez faire ušao u susret što se vidjelo u prvoj četvrtini. Iako su Zadrani većinu vremena imali rezultatsku inicijativu, domaćini su se dobrom momčadskom igrom držali u utakmici. Brzoja je dobrom rolom sredinom druge dionice u dva navrata odveo Dalmatince na sedam poena prednosti (22-29 i 26-33), da bi nekoliko minuta kasnije Kraljević, koji je u izostanku Kristijana Krajine dobio veliku minutažu, pogodio za plus devet (32-41) i doveo goste nadomak dvoznamenkaste prednosti. No, ona nije probijena sve do četvrte minute nastavka.

Na odmor se otišlo s 34-41, i premda su domaćini još neko vrijeme držali susret otvorenim, kvaliteta Zadrana je ubrzo došla do izražaja. Božić i Ivanov su ugradili po šest poena u gostujuću seriju 0- 14 kojom se Naglićev sastav odvojio na 19 koševa razlike (39-58). Ako su domaćini i gajili nekakve nade u preokret, one su nestale početkom posljednje dionice kada su Bašić i Božić tricama probili granicu od plus 20 i zapečatili pitanje pobjednika. Posebno je raspoložen bio potonji koji je vezao tri dalekometna ubačaja i još jednom potvrdio da se radi o jednom od najboljih, ako ne i najboljem, mladom igraču u redovima hrvatskih klubova.

Goste je do novog trijumfa predvodio Luka Božić s 22 poena, sedam skokova i tri asistencije, a istaknuo se i Mislav Brzoja s 14 koševa, pet skokova i četiri ukradene lopte. Bolji od ostalih u redovima Hermesa bio je Stipe Krstanović s 16 poena i osam skokova.

Zadar se ovom pobjedom vratio na treće mjesto HT Premijer lige sa sedam pobjeda i jednim porazom te ga u idućem kolu očekuje veliki derbi na Višnjiku s GKK Šibenik, dok se Hermes Analitica nalazi na diobi šestog mjesta s učinkom od četiri pobjede i isto toliko poraza.