Hrvatska
Zagrljaj trenera Helbicha i navijača s kojim je imao sukob pokrenuli lavinu optimizma u Zadru. Nakon pobjede kapetan Mavra poručio: Idemo po titulu!

Zagrljaj trenera Helbicha i navijača s kojim je imao sukob pokrenuli lavinu optimizma u Zadru. Nakon pobjede kapetan Mavra poručio: Idemo po titulu!

Autor: Branko Tabak Photo: KK Zadar/Toni Jeričević

Zadar je po mnogočemu specifičan košarkaški grad. Nakon poraza čeka te blato, nakon pobjede lovorike.

Nekad se s tim stresom nije lako nositi. Jednostavno popucaju svi obrambeni mehanizmi i dogode se nemile scene. Tako je nakon poraza Zadra od Cibone u trećoj utakmici finalne serije doigravanja za naslov prvaka Hrvatske izbio incident u kojem su sudjelovalo nezadovoljiv navijač i trener Zadra Srđan Helbich. Takvo što se u Zadru ne pamti.

Pale su teške riječi, zamahivalo se trenerskim pločama, pa se sastančilo, sankcioniralo, odgovaralo na medijske upite oko nemilih scena i nakon svega grlilo i mirilo.

Naime, Prije početka četvrtog duela dogodila se lijepa gesta. Domaći strateg Srđan Helbich i navijač s kojim je prije dva dana imao neugodnu scenu su jedan drugom stisnuli ruku, izgrlili se i u kraćem razgovoru udijelili uzajamne isprike za situaciju koja se, nadamo se i vjerujemo, neće ponavljati.


Zadar je na parketu u rovovskoj bitci slavio 61-59, a onda je pred TV kamere Arenasport televizije sjeo zadarski kapetan Dominik Mavra i bez ustručavanja poručio:

'Ne znam što reći. Ovo je bila naša sjajna pobjeda. Užasno smo šutirali, promašili smo more otvorenih šuteva i pokazali smo izvanserijski karakter. Ovo nam daje samopouzdanje da uzmemo titulu u petoj utakmici! Ova serija se već do sada promijenila četiri puta, a čini mi se da je prednost sada opet na našoj strani. Umora u ovakvim situacijama nema. Nema ni nepoznanica. Odlično je za košarku da je serija ovako izjednačena, reći će neki da se igra loše. Ne bi se složio, obrane su sjajne i super je da idemo u petu utakmicu'.

Pun Draženov dom kao točka na i odlične i uzbudljive serije najmanje je što su igrači jedne i druge ekipe zaslužili. Odlučuju utakmica igra se u petak 10.lipnja s početkom u 20 sati.

Dan ranije Zadar je bio otpisan, uzdrman potresom, a sada je, uz progutani ponos i silnu želju, pun samopouzdanja preuzeo ulogu favorita u majstorici.