Hrvatska
Regija
Zahuktali Brokeri ne posustaju - Oscar Schmit i društvo nisu mogli parirati Krstićevim momcima

Zahuktali Brokeri ne posustaju - Oscar Schmit i društvo nisu mogli parirati Krstićevim momcima

Autor: Saša Ćirić

Listopad završava u najboljem mogućem stilu za Slavonce.

Nakon što su s terena odlazili pognutih glava u uvodnim utakmicama dvaju natjecanja u kojima sudjeluju, Osječani ne znaju za poraz! Peta pobjeda u nizu (tri u domaćem prvenstvu, dvije u međunarodnom natjecanju) je najbolji dokaz dobre forme momčadi Vladimira Krstića. Ne treba posebno napominjati kako je velike veze s tim procvatom imao potpis hrvatskog reprezentativca Jakova Mustapića, koji je pravi predvodnik na terenu.

Igrači Arkadia Traiskirchen Lionsa su u Alpe-Adria Cupu čekali na svoj prvi nastup sve do danas. Razumljiva je bila njihova nervoza, ali i manjak kvalitete, što je u konačnici utjecalo na razvoj igre i događaja na terenu. Gosti iz Osijeka su bili bolji od prve do posljednje minute, pa se kući vraćaju s vrijednom pobjedom (65-77). Presudni segment igre je bio skok, koji je dominantno bio na strani Osijeka (45-27), te iskorištavanje drugog napada (10 poena iz takvih situacija naspram tek 2 domaće momčadi).

Osobito impresivnu partiju odigrao je Abu Abdul-Malik, koji je upisao 16 poena i 15 skokova. Mustapić je bio prvi strijelac momčadi s 19 poena. Kod domaćih je najefikasniji bio Aleksandar Anđelković (22 poena, šut iz igre 10-13), a kakvu-takvu podršku je imao od momka znakovitog imena i prezimena, Oscara Schmita (8 poena, 4 skoka).

Vrijednosnice Osijek su trenutno na omjeru 2-1, a idući međunarodni protivnik bit će im za dva tjedna USK Praha u Pragu.