Hrvatska
Zahuktava se borba za doigravanje na šibenskim parketima

Zahuktava se borba za doigravanje na šibenskim parketima

Autor: Saša Ćirić

Derbi susret je, suprotno očekivanjima, bio jednosmjerna cesta.

Zimska pauza je gotova, pa su šibenski rekreativci, s pokojim kilogramom više na kontu, polako prionuli nastavku natjecanja.

Iz 11. kola valja izdvojiti neočekivanu pobjedu Oxforda protiv favoriziranog Vintage bara koji je, istinabog, bio desetkovan ozljedama. River band je namučio 90erse, koji su nastupali bez vrsnog skijaša Marka Brajkovića, dok su Moderato cantabile i VUŠ Enigma bili sigurni protiv Victorije odnosno Kruške Smart plus.


11. kolo:

Vintage bar 66 - 74 Oxford (Duvančić 15 poena i 5 skokova, Jukić 14 poena i 8 skokova, Vučić 11 poena / Lokas 20 poena i 12 skokova, Kljajić 14 poena i 7 skokova, Ajduković i Chiabov po 10 poena)

Victoria 64 - 77 Moderato cantabile (Pešić 31 poen i 10 skokova, Smolić, Mijalić i Matulja po 8 poena / Berljafa 21 poen i 7 skokova, Huljev 19 poena i 14 skokova, Goran Zeljak 12 poena i 4 skoka, Mate Zeljak 10 poena i 6 skokova)

KK 1990 74 - 69 River band (Jakelić 21 poen i 12 skokova, Galić 19 poena i 8 skokova, Stojanović 18 poena / Blaće 19 poena i 14 skokova, Mandić 18 poena i 10 skokova, Štrkalj 12 poena i 4 skoka)

VUŠ Enigma 88 - 62 Kruška Smart plus (Guzić 29 poena i 4 ukradene lopte, Nerber 21 poen i 4 asistencije, Babun 11 poena i 5 skokova, Sandrić 10 poena i 10 skokova / Mazalin 17 poena i 4 skoka, Cigić 15 poena i 9 skokova, Ivić 11 poena i 9 skokova)


12. kolo

Vintage bar 66 - 71 Victoria

Dvanaesto kolo otvorili su reprizom prošlosezonskog finala Vintage bar i Victoria. Već tradicionalno dvoboji ovih momčadi nude veliku dramu i neizvjesne završnice, no otvaranje utakmice nije nagovještavalo da bi to i ovog puta moglo biti slučaj. Vintage bar je na krilima šuterski raspoloženog Ivana Duvančića rano došao do visokih +13 (16-3), ali su se aktualni prvaci rekuperali i do poluvremena došli na samo poen zaostatka (33-32). Domaći su, kao i u prethodnom kolu protiv Oxforda, imali popunjen bolnički karton - Petar Maleš je stisnuo zube i igrao kroz brojne ozljede donjeg dijela tijela, Ante Čoran nije nastupio zbog ozljede prepona koju je zaradio na nogometu, dok je Ivan Cukrov na utakmicu došao topao od viroze koja ga je tresla cijeli tjedan. Gosti su, pak, u posljednjoj četvrtini ostali bez Marka Matulje, koji je u jednom sudaru dobio snažan udarac u koljeno. Ispostavilo se da je taj trenutak bio ključan u cijelom susretu, jer je niža petorka Victorije stvorila ogromne probleme Vintageovcima i naposlijetku izvojevala pobjedu u završnim minutama susreta. U domaćim redovima najistaknutiji su bili Duvančić (18 poena, 7 skokova, 4 asistencije), Tomislav Vučić (18 poena) i Maleš (16 poena, 6 skokova), dok je Victoriju predvodio Luka Mijalić (20 poena, 5 ukradenih lopti), uz odličan učinak Matulje (18 poena, 6 skokova, 6 ukradenih lopti).

VUŠ Enigma 58 - 91 KK 1990

Sraz vodećeg dvojca je trebao, barem na papiru, ponuditi veliku neizvjesnost. Međutim, mlađi i snažniji gosti su od samog početka nametnuli svoj tempo, pa su VUŠ-ovci morali stalno ganjati rezultatski zaostatak. Ključna serija gostiju dolazi u trećoj četvrtini, u kojoj 90ersi svojim protivnicima dozvoljavaju tek osam poena i odvajaju se na nedohvatljivu razliku. Šuterski neraspoložene Studente predvodio je Josip Babun (16 poena), a dvoznamenkast je bio i Ante Nerber (11 poena, 4 skoka). Poletne 90erse je do pobjede vukao povratnik Brajković (31 poen, 6 skokova), a dobru podršku imao je u Hrvoju Galiću (20 poena, 16 skokova), Domagoju Stojanoviću (13 poena, 9 skokova, 6 asistencija) i Josipu Jakeliću (11 poena, 9 skokova).

Kruška Smart plus 79 - 69 River band

Dogodilo se i to! Nakon jedanaest neuspješnih pokušaja popularna Kruška je upisala prvu pobjedu na svoj konto. Nepredvidljivi Glazbenici su bolje ušli u susret i nakon prvih deset minuta bili u vodstvu (20-25), no domaći su do poluvremena izjednačili (36-36). Neizvjesnost se protezala i cijelim drugim poluvremenom, pa je jedini logični epilog priče bio taj da će se pobjednik odlučiti u produžetku. Problemi s ozljedama i osobnim pogreškama bili su prevelik uteg za goste, pa su domaći na krilima sjajnog Tonija Vojkovića u dodatnom vremenu došli do vrijednih bodova. S čak osam postignutih trica branič Kruške je bio nerješiva enigma za obranu River banda, a utakmicu je završio s 32 postignuta poena. Kapetan Voćkica Krešimir Ivić je upisao double-double (20 poena, 12 skokova), dok je Ante Cigić dodao 10 poena i 6 skokova. Kod gostiju su još jednom najistaknutiji bili Twin towersi, Frane Mandić (21 poen i 12 skokova) te Ivan Blaće (21 poen, 11 skokova). Vrijedni Kristijan Štrkalj je dodao 11 poena, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu njegove momčadi.

Oxford 66 - 69 Moderato cantabile 

Zatvaranje 12. kola pripalo je momčadima Oxforda i Moderato cantabilea. Ovaj susret imao je sličan timeline kao onaj Kruške i River banda. Gosti su bolje otvorili i vodili nakon prve četvrtine, da bi se domaći vratili u egal do poluvremena. Moderatovci su bez nekoliko standardnih igrača održavali glavu iznad vode sve do završnice, u kojoj se odvajaju na tri poena razlike. Domaći imaju deset sekundi zadnjeg napada u pokušaju da izbore produžetak, ali ne uspijevaju u naumu. Sjajni Zlatko Ajduković (24 poena, 6 trica) je predvodio Oxford, a dobru partiju pružio je i Mate Galić (9 poena, 14 skokova). U redovima Moderato cantabilea je najistaknutiji su još jednom bili Ivan Berljafa (27 poena, 5 skokova) i Zoran Huljev (21 poen, 10 skokova).

Foto: ŠRKL Facebook

Parovi 13. kola su: Moderato cantabile - Kruška Smart plus, KK 1990 - Vintage bar, River band - Oxford i Victoria - VUŠ Enigma.