Hrvatska
Zahvaljujući koroni realno je vidjeti Planinića u Zadru, Stipčević je i dalje preskup

Zahvaljujući koroni realno je vidjeti Planinića u Zadru, Stipčević je i dalje preskup

Autor: B.T.

Zadar ne vidi potrebu za žurbom kada je u pitanju mjesto sportskog direktora jer roster je, kaže direktor Žilavec, praktički zatvoren.

Na Višnjiku je održana press konferencija na kojoj su o aktualnom trenutku u klubu govorili igrač Dominik Mavra, direktor Željko Žilavec i trener Veljko Mršić.

- Detalje oko početka sezone još ne znamo, jedino što se službeno zna, da će se igrati HT Premijer liga i ABA liga. Sve ostalo je u fazi nagađanja, zbog trenutne situacije oko pandemije. Svi smo svjesni da se situacija mijenja iz dana u dan, svaka država donosi neke svoje mjere u borbi protiv koronavirusa. Jučer su nam sletjela dva nova igrača, Boykins i Galloway. Jedan i drugi su u samoizolaciji i došli su s negativnim testom na COVID-19 . Nakon sedam dana oni će se ponovno testirati, bude li test negativan kao i prvi, oni će se onda moći priključiti ekipi. Morat ćemo čekati potvrde od HKS-a i ABA lige kako će izgledati početak sezone. Do tada moramo biti odgovorni. Ja ću s vodećim ljudima ŠC Višnjik razgovarati o nekim mjerama koje ćemo morati postrožiti i promijeniti. Ovom prilikom se želim javno zahvaliti epidemiolozima u Zadru, Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i svim liječnicima koji neumorno rade da bi nas zaštitili. Imamo dobru suradnju s njima, oni nam izlaze u susret što nama puno znači, rekao je direktor kluba Željko Žilavec. 

Dominik Mavra je u lipnju potpisao novi ugovor s klubom.  Na pressici se osvrnuo na prva dva tjedna priprema i stanje u ekipi.

- Jako sam sretan što sam produžio ugovor sa Zadrom i što je dosta mojih suigrača iz prošle sezone ostalo tako da možemo nastaviti gdje smo stali prošle sezone. Za sada pripreme idu u jako dobrom smjeru, svi dajemo sve od sebe na svakom treningu. Pristupsvakog igrača je na maksimumu. Suradnja s Veljkom je prva liga, mislim da je dovoljno za reći da treniramo jako i da nema nervoze.

Igrači trenera Mršića su krenuli hrabro i za sada kvalitetno odrađuju pripreme. Prvi ispit ove ekipe bit će u petak na prijateljskoj utakmici protiv Alkara.

- Pripreme idu u dobrom smjeru, nemamo nikakvih problema. Imali smo neku malu ozljedu Duje Brale koji je propustio tri dana treninga. Sve ostalo ide po planu, dečki stvarno rade dobro i daju sve od sebe. Krajem ovog tjedna bi se trebali kompletirati. U petak ćemo odigrati prvu prijateljsku utakmicu na Višnjiku protiv Alkara. Nadam se da ćemo konačno od ponedjeljka imati cijelu ekipu na okupu. Imat ćemo kvalitetna četiri tjedna prije prve službene utakmice u HT Premijer ligi. Iz dana u dan izgledamo sve bolje i bolje. Imamo dosta igrača koji su se priključili iz omladinskog pogona, oni su nam dosta pomogli. Jako sam zadovoljan kako sve to za sad izgleda, komentirao je trener Veljko Mršić koji se osvrnuo i na situaciju s Darkom Planinićem:

Darka sam kontaktirao prije sedam, osam dana i predložio mu suradnju, a kako je on reagirao najbolje pokazuje da se nakon samo dva dana pojavio na treningu s ekipom. Očekujem da ćemo, ako ne dođe do velikih promjena, u sljedećim danima sve staviti na papir. Kakav će ugovor biti, to ćemo tek vidjeti. Darko je igrač kakvog mi u normalnoj situaciji ne bi mogli potpisati, ali eto ova situacija oko koronavirusa nam ide na ruku.

Mršića je dočekalo pitanje vazano uz Roka Stipčevića koji je kao slobodan igrač potpisao za Krku, klub koji je zadnjih godina organizacijski, igrački i financijski na razini Zadra.

Znate li koliko on u Krki zarađuje?, pitao je Mršić.

Navodno, manje od nekih u Zadru, uzvratio je novinar.

Nije istina. Bilo je razgovora, on je odličan igrač, no izvan našeg budžeta. Plaćen je više od naših najplaćenijih igrača, otkrio je Mršić.

Na konferenciji je bilo riječi i o Branimiru Longinu odnosno upražnjenom mjesti sportskog direktora.

Direktor Žilavec, kojem je također istekao mandat, je dao zanimljiv odgovor:

Nismo nešto posebno ni tražili kandidate budući da je roster praktički zatvoren. Trener Mršić je tu odigrao značajnu ulogu i kako stvari stoje, nema žurbe oko izbora. Branimir Longin? To ćemo do početka sezone definirati - gdje, kako i u kojoj ulozi. Ali nema žurbe.

Svi sudionici su se na pressici pojavili sa zaštitinim maskama s logom KK Zadar koje bi se uskoro trebale naći i u prodaji. Za razliku od Mršića, Mavra i Žilavec su je nosili na ispravan način, a direktor kluba je na početku konferencije duhovito rekao: To sam ja!