Time-out
Zaigrao službeni basket turnir u 61. godini

Zaigrao službeni basket turnir u 61. godini

Autor: Branko Tabak

Košarka za sva vremena.

Pobjednik 3. Street basket turnira Bokanjac 2017 je ekipa 3x3 Zadar, a najbolji tricaš je Ante Milković

Glavne su to informacije sa zadarskog turnira koji je u kratko vrijeme uspio privući ponajbolje zadarske ekipe i koji želi dalje rasti.  Ipak vijest koja je privukla najviše pozornosti je vezana uz godine najstarijeg sudionika. Šezdesetjednogodišnji Aljoša Kubaska redovito igra basket i nastupa na basket turnirima. I nema namjeru odustati.


Foto: Basketball.hr 

U Zadru je to valjda normalna pojava. Dovoljno je sjetiti se Giuseppea Pina Giergie koji uredno igra basket i nastupa na veteranskim turnirima i u 80. godini. 

Foto: Basketball.hr

Čak 16 ekipa podijeljenih u četiri skupine razigravale su dok se nisu iskristalizirale četiri najbolje.

U prvom polufinalu sastali su Brabori i JDK dok su drugo polufinale igrali X factor i 3x3 Zadar. Nakon muške borbe finale su izborili JDK i 3x3 Zadar, a o sveukupnom pobjednik turnira odlučivale su nijanse. Brabori su se izborili za treće mjesto pa je konačni poredak izgledao ovako:

1. 3x3 Zadar

2. JDK

3. Brabori

4. x faktor

Nakon utakmica uslijedila je ceremonija proglašenja pobjednika. Tako je najpreciznijem tricašu Anti Milkoviću nagradu uručio prošlogodišnji pobjednik Ivan Pestić.

Foto: Basketball.hr

Najstariji sudionik Aljoša Kubaska dodijelio je nagradu za treće mjesto, organizator turnira Krešimir Durut za drugo, a predsjednik Mjesnog odbora Bokanjac Enio Meštrović za prvo mjesto.

Foto. Basketball.hr

Sljedeće izdanje Street basketa na Bokanjcu, nadaju se organizatori, dovest će u Zadar neke od najboljih hrvatskih ekipa i ekipa iz regije.