Hrvatska
Zaiskrilo na relaciji Split-Osijek: To što je napravio Osijek je sportska lakrdija

Zaiskrilo na relaciji Split-Osijek: To što je napravio Osijek je sportska lakrdija

Sve zbog treninga.

"Žuti" su bez viroznog trenera Ivice Skelina otputovali u Osijek, u petak u 18 sati na rasporedu je gostovanje kod Vrijednosnica Osijek u sklopu 3. kola HT Premijer lige. Momčad će voditi pomoćnici Ante Marović i Srđan Subotić.

- Izostanak Ivice je neočekivana situacija za nas, ali napravili smo pripremu za Osijek. Ne trebamo bježati od uloge favorita, znamo da je Osijek uvijek neugodan protivnik na svom parketu, ali pripremili smo i vjerujem da ćemo prikazati dobru predstavu i da ćemo limitirati sve kvalitetne stvari Osijeka i da utakmicu odvedemo prema pobjedi - rekao je Marović.

"Predigru" su odigrali Osječani koji su zakazani termin treninga dan prije utakmice prebacili s 17.45 na 15.30 znajući da Split ne može stići. I još su o tome "Žute" obavijestili oko 10 ujutro, na sam dan održavanja treninga kada je momčad bila na putu za Osijek. Split se obratio i HKS-u zbog te nekorektnosti Osijeka, ali Savez je tu nemoćan premda je Osijek postupio protivno Propozicijama i tek ih može minimalno kazniti.

- To što je napravio Osijek je sportska lakrdija, nečuven i nekorektan potez koji ne može donijeti ništa dobrog hrvatskoj košarci. No, neka ide na dušu onima, koji su to napravili. Veća je sramota što im nitko ništa ne može, to je "šerifsko" ponašanje. Osijekov direktor objasnio je da je to odluka uprave i da je tu nemoćan. Svaka čast, tako prava uprava radi - rekao je direktor Splita Edo Blažević.