Hrvatska
VIDEO: Zamjena za Bostica stiže iz grčkog Lavria

VIDEO: Zamjena za Bostica stiže iz grčkog Lavria

Autor: Teo Cilar

KK Zadar pronašao je vrlo kvalitetnog igrača koji dolazi umjesto Bostica.

Novi igrač KK Zadar je Steven Gray (28) koji je sezonu započeo u grčkom Lavriu gdje je bio jedan od najboljih igrača u trenutno trećeplasiranom sastavu Prvenstva Grčke. On bi u Zadar trebao stići nakon što je danas odigrao posljednji susret za Lavrio na gostovanju kod Kymisa.

Gray je bio jedan od čak sedam američkih košarkaša u dresu Lavria ove sezone, a do sada je odigrao svih 13 utakmica tamošnjeg prvenstva. U prosjeku je igrao 24 minute, a za to je vrijeme ubacivao 10.6 poena uz 2.6 skokova, 2.5 asista uz jednu osvojenu loptu. Tricu je šutirao s 40 posto uspješnosti, dvica mu je bila na nešto lošijih 38.6 posto dok slobodna bacanja puca s 82.4 posto. 


Ovaj košarkaš igra u oba smjera, odličan je obrambeni igrač i jako dobar šuter. On je u sezoni 2014/2015 bio najbolji strijelac Prvenstva francuske s 16.8 poena po susretu gdje je bio izabran i za All Star utakmicu. Sveučilišnu karijeru odradio je na snažnoj Gonzagi koju je pohađao i naš Mario Kasun. Nakon sveučilišta potpisuje prvi profesionalni ugovor za BK Ventspils 2012. godine. Sezonu poslije odlazi u Francusku u Choralle Roanne, a sljedeća stanica je Libanon i klub Tadamon Zouk. Slijede tri sezone u Francuskoj, prva u Gravelinesu, druga u Dijonu kada je bio najbolji strijelac lige i treća opet u Gravelinesu nakon čega je odlazi u sadašnji klub Lavrio. 

U KK Zadar su nam najavili kako će novog igrača predstaviti medijima na konferenciji za novinare.