Hrvatska
Regija
Zanimljiva konferencija za medije na Višnjiku: O godinama, karakteru i dijeljenju nepravde

Zanimljiva konferencija za medije na Višnjiku: O godinama, karakteru i dijeljenju nepravde

Autor: Paulo Sarić

Zadrani čekaju još dva igrača.

Nekoliko dana nakon što je obznanjeno produljenje ugovora s lanjskim kapetanom Šimom Špraljom i dovođenje iskusnog vanjskog igrača Petra Marića, navedeni je dvojac i službeno predstavljen na Višnjiku.

- Izuzetno smo zadovoljni nastavkom suradnje s kapetanom koji je dao velik doprinos prošlosezonskim rezultatima, kao i s dovođenjem Petra Marića – započeo je s predstavljanjem dvojice Zadrana sportski direktor Branimir Longin.

Špralji će ovo biti već sedma sezona u zadarskom dresu, dok će Marić po prvi puta navući dres kluba iz rodnog grada. S obojicom su potpisani jednogodišnji ugovori pa će Zadar i najesen imati prepoznatljiv štih.

- Radi se o domaćem igraču koji će dati velik obol momčadi. Riječ je o momku koji se ne miri s ulogom zamjene i koji je došao izboriti se za minutažu i igrati u što većoj mjeri – osvrnuo se Longin na dolazak Marića i nastavio - trener Pipan je zadovoljan s izborom. Sve što smo radili i sve što radimo u suglasnosti je sa željama trenera i stručnog stožera.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Marić u Zadar dolazi iz Zaboka gdje je proveo prošlu sezonu u kojoj je prosječno zabijao 12.3 poena, čemu je dodao nešto više od tri skoka i asistencije po susretu.

- Dogodio se i taj dan, potpisao sam za Zadar nakon pustih lutanja po hrvatskoj ligi. Čast mi je što sam došao i nadam se da je posao sklopljen na obostrano zadovoljstvo. Cilj mi je dati najbolje što mogu ne bismo li postigli bolje rezultate nego smo postizali posljednjih nekoliko godina – rekao je 30-godišnji Zadranin.

Nakon novog, na red je došlo i obraćanje „starog“ li(s)ca u zadarskim redovima. Iskusni kapetan Šime Špralja prvo je čestitao mlađem suigraču na potpisu, da bi se potom osvrnuo na individualna očekivanja od nadolazeće sezone.

- Iskoristio bih priliku da čestitam Petru na potpisu. Iznimno mi je drago što ću ponovno igrati s njim, nakon sezone koju smo proveli u Kvarneru. Cijenim ga i kao igrača i kao osobu te mislim da je ovo pravi smjer u kojem trebamo ići pri slaganju ekipe. Bitno je obratiti pozornost na karakter momaka koje dovodimo, a Petar je jedan od igrača koji će se lako uklopiti u ono što smo lani stvarali. Bili smo prava klapa i vjerujem da smo dobro izgledali na terenu i prezentirali klub u pravom svjetlu – kazao je Špralja i nastavio - drago mi je što sam produžio ugovor i što sam još godinu dana tu. Borit ću se za što već minutažu. Jasno mi je da nisam više mladić, no nadam se da ću dobiti minutažu i pomoći momčadi.

Priliku da pozdravi nove igrače iskoristio je i direktor dalmatinskog abaligaša Željko Žilavec.

- Izrazio bih veliko zadovoljstvo što sam u društvu ove dvojice momaka. Izuzetno mi je drago zbog toga. Marića se sjećam iz vremena dok sam još sudio i „dijelio pravdu i nepravdu“ – našalio se Žilavec i nastavio - a jednako mi je drago i zbog Šime. Svi znamo da je on veliki motivator i dobri duh svlačionice. Kako je i sam rekao, radimo na tome da nismo samo skup dobrih pojedinaca, već i dobar tim i prava klapa.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Nakon što je potvrđen dolazak Marija Littlea, novinare je zanimalo gdje je 'zapelo' s ostalim najavljenim pojačanjima, pa je sportski direktor Longin pojasnio situaciju.

- S drugim smo igračem još uvijek u pregovorima iako ne bi trebalo još puno proći do njegova potpisa, a čekamo i još jednog visokog igrača na pozicijama 4-5. No, nećemo žuriti. Uzet ćemo vrijeme i nisam siguran hoće li visoki igrač stići prije početka priprema. U kombinaciji je nekoliko igrača, od onih s prostora Hrvatske i bivše Jugoslavije, pa do nekih Europljana. Ali, ni Amerikanac nije isključen.

Valja dodati i da je početak priprema odgođen za tjedan dana, pa će se Zadrani okupiti 15., a ne 8. kolovoza kako je bilo najavljeno.