Hrvatska
Regija
Započeo Kamp KS Herceg Bosne, Neum 2023, treninge vodi prof. Davor Matković

Započeo Kamp KS Herceg Bosne, Neum 2023, treninge vodi prof. Davor Matković

Autor: Z.D. Photo: Košarkaški savez Herceg Bosne

Suradnja sa Sveučilištem u Mostaru

U suradnji sa Sveučilištem u Mostaru i velikoj pomoći i razumijevanju načelnika općine Neum Dragana Jurkovića, jučer je u Neumu  počeo reprezentativni kamp KS Herceg Bosne za najbolje  kadete i kadetkinje KS H-B. 

Kamp će trajati od 10 do 16 travnja 2023 godine. Svi treninzi koje će voditi profesor košarke Davor Matković, biti će snimani  i dostupni  trenerima KS Herceg Bosne. 

Voditelj kampa profesor Matković će prezentirati našim mladim košarkašima modele i osnovne principe treniranja  košarke  utemeljene na dugogodišnjem iskustvu rada u španjolskim klubovima. Kamp u Neumu je nastavak realizacije strategije razvoja košarke koju je započeo KS Herceg Bosne u suradnji sa Sveučilištem u Mostaru (Fakultetom prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti), s ciljem promocije košarke i uključivanja što više talentirane djece u ovaj sport.

Na prostoru koji pokriva KS Herceg Bosne uvijek je bilo i biti će talentiranih igrača, a KS HB ovakvim projektima  osigurava današnjim košarkašima kao i njihovim uzorima nekada  (Bojanu Bogdanoviću, Ivici Zubacu, Draganu Benderu, Zoranu Planiniću  ,...itd) da postanu  NBA igrači ili igrači najboljih europskih klubova .