Europa i Svijet
Započinje Final Four Eurolige, tko će u finale?

Započinje Final Four Eurolige, tko će u finale?

Luka Dončić prvi ili Željko Obradović deveti puta? Vassilis Spanoulis Ili ipak ponovno Nando de Colo i CSKA?

Danas u Istanbulu započinje Final Four Eurolige. Hoće li  CSKA obraniti naslov? Je li došlo vrijeme da Fenerbahce konačno iz trećeg pokušaja uzme trofej, a Željko Obradović osvoji i deveti naslov klupskog prvaka Europe? Može li 18-godišnji Slovenac Luka Dončić do europskog trona ili će Olympiacos pomrsiti račune svima i ispisati još jednu slavodobitnu sportsku grčku priču ?

Polovica odgovora bit će nam poznata večeras nakon polufinalnih ogleda između CSKA i Olmpiacosa (17.30 h) te Fenera i Reala (20.30 h).

 U 17:30 sati u prvom polufinalu sastaju se branitelj naslova moskovski CSKA i grčki Olympiacos. Utakmica je to u kojoj će Rusi tražiti prolaz u finale i obranu titule dok će na drugoj strani Olympiakos pokušati napraviti veliki korak prema naslovu kojeg su zadnji puta osvojili prije četiri godine kada su obranili naslov osvojen sezonu ranije. 

U drugom polufinalu u 20:30 sati domaći Fenerbahce dočekuje momčad Real Madrida koja je regularni dio sezone završila na prvom mjestu. Fenerbahce se na domaćem terenu želi napokon popeti na europski tron kojem su bili jako blizu prošle sezone kad ih je u finalnoj utakmicu tek u produžetku pobijedio CSKA.  Real Madrid se neće lako predati i sigurno nisu došli u Istanbul na izlet. Prije dvije sezone su osvojili svoju devetu europsku krunu i deseta titula će svakako biti velik motiv koji garantira vrhunsku košarku.

Obje utakmice možete pratiti na Sport klubu 1.

Evo kako utakmicu najavljuju četiri velikana europske košarke: Bogdan Bogdanović, Vassilis Spanoulis, Nando de Colo i Sergio Llull.  


Final Four će se prenositi u 214 država i stalno naseljenih vanjskih teritorija svijeta.