Hrvatska
Zapruđe do gostujućih bodova kod Cedevite Junior

Zapruđe do gostujućih bodova kod Cedevite Junior

Autor: Teo Cilar

Zanimljivu utakmicu odigrali su Cedevita Junior i Zapruđe.

Iskustvo košarkaša Zapruđa presudilo u susretu prvog kola Prve lige košarkaša na gostovanju kod Cedevite Junior. Gosti su upisali pobjedu rezultatom 88:80 (17:18, 23:17, 17:22, 31:23) protiv mladog sastava "vitamina".

Utakmica je u prve tri četvrtine bila vrlo izjednačena. Gosti iz Zapruđa na poluvremenu su imali pet poena prednosti, ali Cedevita Junior u trećem periodu vraća utakmicu u egal. Pitanje pobjednika riješeno je u posljednjoj dionici pred 200-tinjak gledatelja, a na kraju je presudilo iskustvo gostiju koji su bili mirnije ruke te su upisali pobjedu od osam poena prednosti na krilima Ivana Penića koji je zabio 21 poen uz 13 skokova i 3 asistencije te Paška Vrlike koji je zabio 16 uz 5 skokova, a vrlo dobar bio je i Marko Raič koji je uz 13 poena imao i 5 skokova te 5 asistencija. Isti broj poena ubacio je i Niko Gril. 

Kod domaćina najbolji Karlo Lukačić s 19 poena i 4 skoka dok je Matej Buovac zabio 14 uz 8 skokova. 

Marko Trninić, trener Cedevite Junior: - Očekivali smo tešku i neizvjesnu utakmicu kakva je i bila do posljednje četvrtine, no imali smo puno padova u igri, nismo imali dovoljno kontinuiteta iako je bilo dobrih momenata. Mislim da smo mogli i morali odigrati bolje u obrani. Imali smo i dosta loš šut za tri poena a razlog tome je da su neki igrači odigrali kao da su pod nekim pritiskom. Ipak su to mladi momci.

Nikola Piacun, trener Zapruđa: - Pohvalio bih angažman moje momčadi, a igrači su pokazali iznimni timski duh, timsku igru. Vjerujem da smo dobro pripremili utakmicu a sve što smo dogovorili to smo i sproveli na terenu. Vjerujem da ćemo dobrim treninzima uz timsku igru u slijedećim kolima nastaviti biti uspješni.