Time-out
Zašto je Jordan bio toliko velik

Zašto je Jordan bio toliko velik

Umjesto slobodnog dana došao je na trening i odigrao 5 na 5 kao da je u sedmoj utakmici finalne serije.

Michael Jordan jedan je od najbolji košarkaš svih vremena.  Ovo 'jedan od' tu je kao osigurač, jer uvijek se nađe njih nekoliko kojima bi kategorična tvrdnja zasmetala. 

Zbog čega je MJ bio toliko velik, koliko je bio predan košarci i treniranju otkriva nam, između ostalog, i priča objevljena na stranicama usab.com.

Na kraju sezone 1996/97 Tim McCormick iz NBPA-a, danas umirovljeni košarkaš, ispričao je inspiritativnu priču o predanosti bez obzira na talentiranost. Te je sezone imao priliku gledati trening Chichago Bullsa. 

Bullsi su imali niz od 72 pobjede u prethodnoj sezoni. Tim je bio vrlo uzbuđen što je tamo, ali je ujedno bio i razočaran prilikom dolaska u dvoranu jer je bio uvjeren da neće vidjeti Jordana zato što su Bullsi igrali četiri utakmice u pet dana u kojima su pobjedili i mislio je da će Jordan otići na zasluženi odmor. 

Na njegovo iznenađenje, Michael Jordan se pojavio 45 minuta prije samog početka treninga. Vježbao je, trčao, ispalio preko 200 lopti prema obruču, vježbao skok uz pomoćnog trenera... Tvrdi da je bio usredotočen i vlo intenzivan te već preznojen dok je stigao ostatak momčadi Bullsa.

Osjetivši da njegovoj ekipi treba mali predah, tadašnji trener Phil Jackson im je zadao lagani trening podijelivši ih dvije ekipe. Zadatak - tko prije do 20. Michael Jordan je postigao 12 poena. Borio se za svaku loptu i ginuo na parketu kao da je u pitanju utakmica za svjetski naslov. Njegova je ekipa, to je neupitmo, dobila.


Tog dana kad je Michael Jordan trebao uzeti slobodan dan, došao je ranije na trening i dao 100% sebe. Njegova glad za savršenošću i natjecateljski duh nikad nisu jenjavali. 

I kada pomislite da je talent dovoljan, sjetite se ove priče jer nije Michael Jordan slučajno postao MJ.