Hrvatska
Zašto je Pandža otišao s Baldekina: Život trenera je rolerkoster

Zašto je Pandža otišao s Baldekina: Život trenera je rolerkoster

Autor: B.T. Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

Jedna sezona - tri trenera.

Dan uoči utakmice s Cibonom GKK Šibenka je objavila kako je došlo do raskida suradnje s trenerom Josipom Pandžom. Sporazumnog.

Pandža je, prisjetimo se, zamijenio na mjestu trenera Damira Milačića, koji je otišao nesporazumno, odnosno podnio je ostavku jer 'nije mogao podnijeti uplitanje uprave u njegov posao'.

Nakon lutanja kroz sezonu koja je rezultatski imala uspone i padove, serije poraza i pobjeda i jako puno ozljeda, Šibenka se odlučila posegnuti za unutarnjim rezervama kluba pa će momčad do kraja sezone voditi Petar Maleš.

A zašto je Pandža otišao. Odgovor donosi predsjednik Šibenke Ante Nakić:

‘Nakon niza loših rezultata Uprava kluba je sjela s trenerom vidjeti što napraviti i kako dalje. Nažalost, zajednički smo došli do zaključka kako je u ovom trenutku najbolje da napravimo sporazumni raskid ugovora. Josip Pandža više nije trener Šibenke.

Trener s ekipom nije uspio ostvariti koheziju koja se očekivala što se naročito vidjelo zadnje dvije utakmice. Iako situacija nije dobra, ne smijemo dozvoliti da se do kraja raspadnemo. Petar ima svu našu podršku i zajedno ćemo pokušati koliko je to u ovom trenutku moguće, sezonu mirno privesti kraju. Nećemo odustati od playoffa. Mislim da je to najmanje što bi igrači trebali vratiti Klubu, da stisnu glave i shvate da igraju za klub velike tradicije i da je neprihvatljiv ovakav odnos. Na njima leži dio krivice jer pojedinačnom kvalitetom sigurno ne pripadaju mjestu na tablici na kojem se trenutno nalaze.

Za kraj bih zahvalio Josipu. On je pristao doći u po nas teškom trenutku, na roster koji ga je dočekao. Preuzeo je određeni rizik, nažalost na kraju nije ispalo dobro. Mi nećemo odustati, stisnut ćemo se, završit sezonu, podvući crtu i kao Uprava vidjeti što i kako dalje.’

Svoje je rekao i Josip Pandža: 

‘Nosim sjajne uspomene iz Šibenika. Iz mog ugla gledanja, suradnja s mojim asistentima, upravom kluba, igračima je bila odlična. To jest temperamentna sredina, ali meni je odgovarala. Mirno more svakako ne napravi vještog mornara. Neke minimalne, zacrtane ciljeve smo odradili vrlo brzo. Međutim, život trenera je rolerkoster. Na početku, vezali smo pet pobjeda u hrvatskom prvenstvu, opstali u ABA 2 ligi. Nakon toga smo doživjeli seriju poraza i rastanak je bio neminovan.'

Standings provided by Sofascore