Hrvatska
Zašto je 'pao' Skelin?

Zašto je 'pao' Skelin?

Autor: Branko Tabak

Split želi ravnopravnu borbu za naslov prvaka i ostanak u ABA ligi.

Zašto je s mjesta trenera KK Split otišao Ivica Skelin?

Odgovor u ime klubat daje direktor KK Split Edo Blažević:

- Treneru Skelinu zahvaljujemo na svemu što je napravio za klub, za promjenu na klupi odlučili smo se isključivo iz rezultatskih razloga. Procijenili smo da je u ovom trenutku momčadi potrebna promjena kako bismo u finišu sezone bili na najvišem mogućem nivou i ravnopravno se borili za titulu prvaka Hrvatske i ostanak u ABA ligi.

Split je, očito, nakon silnih ulaganja u momčad i naknadnog dovođenja Roka Ukića, Marina Marića i Luke Babića očekivao trofej već u veljači. 

Zadar je bio bolji i kvalitetniji u finalu Kupa Krešimir Ćosića. Dovoljno, za Skelinovu smjenu. Iako, bilo je utakmica poput poraza od Zaboka, Šibenke i Sonika u HT Premijer ligi koje su bile idealan okidač za ovaj potez.

Blaževićeva izjava naslućuje u kojem smjeru bi mogao ići rasplet situacije u popunjavanju ispražnjenog mjesta nakon Skelinovog odlaska. Napada se naslov prvaka Hrvatske i ostanak u ABA ligi. Teško da će se posegnuti za unutarnjim rezervama, riskantno je. Tražit će se ime koje ima iskustva i autoritet u takvim utakmicama. Istovremeno niti jedan slobodni hrvatski trener koji nam pada na pamet, pa niti bilo tko sa strane, ne može staviti ruku u vatru da će Split ostaviti u regionalnom natjecanju i donijeti mu trofej.

Ostati korak iza, makar za jednu loptu, rezultat je identičan Skelinovom u Kupu Krešimira Ćosiča. Split sigurno nije toliko ulagao u momčad da bi ulagači s time bili zadovoljni.

Tko god preuzme Split, može tek obećati da će dati sve od sebe da od kvalitetnog materijala kojeg ima na raspolaganju ispuni želje poslodavca. Jer nešto se pita i protivnike.