Hrvatska
VIDEO: Završnica kakvu je malo tko očekivao

VIDEO: Završnica kakvu je malo tko očekivao

Autor: Paulo Sarić

Sarajlija je vratio svoju momčad u susret, no nije mogao sam.

Košarkaši Jazina izgubili su i četvrtu utakmicu u HT Premijer ligi. Tjedan dana nakon teškog poraza od Šibenika na domaćem terenu, bolje od košarkaša Nevena Plantaka bile su Vrijednosnice Osijek rezultatom 67-63. Za razliku od prošlog kola, u subotu su Zadrani neusporedivo bolje izgledali na terenu pa su se momci Vladimira Krstića morali poprilično pomučiti da dođu do pobjede.

Iako je Butorac zabio prve koševe na utakmici, domaćini su uzvratili s 8-0 pa je na samom otvaranju izgledalo kao da  Jazinama prijeti novi potop. Ipak, susret je krenuo u potpuno drugom tijeku. Dalmatinski je sastav odgovorio s 2-10 te došao do novog vodstva pokazavši da Vrijednosnice danas očekuje borba do samoga kraja. Razigran je bio Amerikanac Woods pa je prva četvrtina završila s minimalnom prednošću Osijeka (20-19).

U nastavku su Slavonci ipak ubacili u brzinu više te su se na krilima Joisa i Filipa Krajine  odvojili na nekoliko koševa viška. U tri su navrata Krstićevi momci imali i plus osam, no do dvoznamenkaste prednosti nisu uspijevali doći, pa se u svlačionice otišlo s 38-31.


Gosti su na otvaranju drugog poluvremena prišli na samo minus dva (38-36), da bi Vrijednosnice potom napravile seriju 11-3 u kojoj su sve poene zabili stranci, Amerikanac Jimmie Taylor i Australac Venkatesha Jois, te se odvojile na prvu dvoznamenkastu prednost. No, za razliku od prošlotjedne utakmice, Jazine se danas nisu predavale. Gosti su se držali na desetak koševa zaostatka sve do 35. minute kada je počeo neočekivani povratak. Novopridošli Mirza Sarajlija zabio je sedam vezanih poena, od čega dvije trice, a nakon što je Fodor dodao još jednu na semaforu je zasvijetlilo 61-61. Egal dvije i pol minute prije kraja! Domaćini su ušli u krizu, promašivali su polaganja i šuteve koje su ranije zabijali pa smo dobili neizvjesnu završnicu.

Woods je polaganjem doveo Jazine do prednosti minutu i 18 sekundi prije kraja, no onda je Markulin zabio floater uz mrvicu sreće, da bi potom junak zadarskog preokreta Sarajlija prvo promašio dva bacanja, a potom i izgubio loptu pa su Turalija i Boban na koncu priveli susret kraju za tešku pobjedu Osijeka.

Najefikasniji u domaćim redovima bili su Jois sa 16 koševa i sedam skokova  i Taylor s 14 poena i pet uhvaćenih lopti, dok je Woods predvodio Jazine sa 17 koševa, sedam skokova i pet asistencija, dok je Sarajlija na koncu završio s deset poena i četiri dodavanja.