Hrvatska
Završnica Kupa u gradu na moru: Zadar se neće prijaviti, ali Split hoće

Završnica Kupa u gradu na moru: Zadar se neće prijaviti, ali Split hoće

Autor: Branko Tabak

Hoće li biti iznenađenja u zadnji trenutak?

Četvrtak 17. siječnja zadnji je dan za podnošenje prijava na natječaj za organizaciju Kupa Krešimira Ćosića. Krajnji rok je ponoć.

KK Zadar je službeno dao do znanja da se nije i neće prijaviti na natječaj. KK Split, posve je izvjesno, hoće. Prema saznanjima portala Basketball.hr još su dva grada na Jadranu (bila) u kombinacijama, to su Dubrovnik i Rijeka (ili okolica).

Mnoge stvari bit će jasnije u petak kada bi se trebao znati službeni broj pristiglih prijava. Bude li samo jedna sve će biti jasno. Bude li ih više, HKS će odvagati ponude i donijeti odluku.

Uz naznaku da su iznenađenja uvijek moguća u ovom tekstu ćemo se kratko osvrnuti na tri spomenute opcije.

Dubrovniku su porazom od Splita u osmini finala Krešinog kupa organizacijske ambicije splasnule. U nekoliko riječi, put do navijača i sponzora je znatno otežan. Rijeka je zanimljiva zbog Škrljeva koje je drugu godinu u nizu izborilo Final Eight. Klub funkcionira na zavidnoj razini, aliii... Split ipak ima ono nešto. Znate...Šolman, Tvrdić, Jerkov, Macura, Rađa, Kukoč, Maljković, Perasović, Roko Leni Ukić, trofeji, derbiji, navijači, emocija...Ono nešto...

Split nije bio domaćin od 2003. godine kada je Zadar u finalu nadigrao Cibonu. 


Prije toga još samo jednom (1999. kada je Stipe Šarlija ubačajem u zadnjoj sekundi Ciboni donio trofej i u očaj bacio Splićane).

Zbog činjenice da je posve realno u dva polufinala gledati dva dalmatinska kluba (Split ide na Goricu, a Zadar na Bosca) i da bi prolaskom barem jednog od njih u finale dvorana bila puna i na finalu, Split se nameće kao razumno i logično rješenje. Uz to Gripe su legendarna dvorana, mjesto koje uvijek od igrača izvlači ono najbolje, a južnjački ambijent na tribinama dekor kojeg svi priželjkujemo.

Turnir će se održati od 13. do 16. veljače..

Prvi dan (srijeda 13. veljače) će se odigrati četiri utakmice četvrtfinala i to:

Cibona - Škrljevo

Zadar - Bosco

Cedevita-Zabok

Split-Gorica

U četvrtak 14. veljače igraju se polufinalni susreti. Pobjednik susreta Cibona-Škrljevo ide na boljeg iz ogleda Bosca i Zadra. Drugo polufinale će igrati pobjednici susreta Cedevita-Zabok i Split-Gorica.

Petak je slobodan dan, a u subotu je na rasporedu veliko finale.