Hrvatska
Završnica PH za mlađe kategorije u Jazinama: Zadar i Cedevita zastupljeni u svim uzrastima, Split samo u jednoj

Završnica PH za mlađe kategorije u Jazinama: Zadar i Cedevita zastupljeni u svim uzrastima, Split samo u jednoj

Autor: KSZŽ/BB.hr Photo: KSZŽ

Od 23. do 26. svibnja

Nakon pet godina završnica Prvenstva Hrvatske za mlađe kategorije odigrat će se u Zadru!

Nastup na završnom turniru jučer su izborili juniori Zadra koji su omjerom od 3:0 zauzeli prvo mjesto skupine kojoj je domaćin bio Bosco.

Isto tako na zadnjem turniru Jedinstvene kadetske lige svoju završnicu osigurali su pretkadeti Zadra pobjedom protiv Kraljevice 49:64 i Kastva 47:72.

Kadeti bi pobjedom protiv Dubrovnika u srijedu od 18:00 u dvorani Jazine osigurali prvo mjesto uoči završnog turnira dok je Škola košarke Zadar svoj nastup s tri pobjede na poluzavršnom turniru koji se odigrao u Zadru osigurala prošlog vikenda.

Na svim završnim turnirima momčad KK Zadar jedina će s područja Dalmacije konkurirati u svim kategorijama, izuzevši KK Split u U13 konkurenciji, te će im najveći dio konkurencije tvoriti momčadi iz Zagreba.

Velikim naporima uloženima od strane KK Zadar i Košarkaškog saveza Zadarske županije koji će zajedno organizirati Final Four turnire, festival hrvatske košarke stiže u Zadar u periodu od 23. do 26. svibnja kada će se u našem gradu naći najbolje mlade momčadi u Hrvatskoj u svim kategorijama!

Sve utakmice igrat će se u košarkaškoj dvorani Jazine.

'Veliku zahvalu želimo uputiti Hrvatskom košarkaškom savezu koji je Košarkaškom savezu Zadarske županije i KK Zadar iskazao povjerenje za organizaciju ovih turnira i vjerujemo da ćemo isto opravdati na obostrano zadovoljstvo', poručili su iz KSZŽ. 

Osim Zadra sudionike u svim uzrasnim kategorijama ima i Cedevita Junior. Cibona se pojavljuje u tri kategorije,  a MKK Novi Zagreb, Dubrava, Bosco, Medveščak i Split u jednoj.

Zanimljivo je Splićani nastupaju samo u kategoriji do 13 godina. 

Sudionici završnice: