Hrvatska
Zavrtimo i treći krug: Najava 23. kola FAVBET Premijer lige s promjenama u rosterima

Zavrtimo i treći krug: Najava 23. kola FAVBET Premijer lige s promjenama u rosterima

Autor: HKS - Hrvatski košarkaški savez Photo: KK Alkar

Favoriti na vrućim terenima

Prvo kolo trećeg kruga natjecanja FAVBET Premijer lige donosi nam zanimljiva gostovanja favorita na vrućim terenima, prije svega u Sinju, Dubravi i Šibeniku, no uzbudljivo će biti i u Kostreni i Zaboku. Jedini izraziti domaći favorit je Dubrovnik koji dočekuje posljednjeplasiranu momčad Bosca.

Već u petak 8. ožujka Zabok je domaćin Cedeviti Junior. U subotu  9. ožujka Dubrovnik dočekuje Bosco,  Šibenka Dinamo, Alkar Cibonu, a DepoLink Škreljvo Zadar. 23. kolo FAVBET Premijer lige u nedjelju će zatvoriti Dubrava i Split.

ZABOK – CEDEVITA JUNIOR, 8. ožujka 2024., Zabok,
Gradska sportska dvorana, 20:00 sati, Sportska televizija

Repriza je ovo susreta 22. kola u kojem je raspoložena momčad Cedevite Junior u Zagrebu ostvarila uvjerljivu pobjedu (102-68). Zabok sada ima priliku za iskupljenje pred svojim navijačima. Cedevitu Junior je napustio Jan Kosi, koji se ozlijedio na utakmici 20. kola u kojoj je zagrebačka momčad dočekala Alkara, a momčadi se priključio Antun Maričević. Vitamini su u vrhunskoj formi, igraju rasterećeno i čvrsto drže četvrto mjesto na ljestvici. Zabok je osmom mjestu, posljednjem koji vodi u doigravanje, ali s četiri pobjede više pred najbližom pratnjom.

DUBROVNIK – BOSCO, 9. ožujka 2024.,
Dubrovnik - ŠD "Gospino polje", 16:00 sati

Dubrovnik, Šibenka i Zabok će, kako stvari stoje, odlučivati o poretku od šestog do osmog mjesta. U ovom kolu Dubrovčani, sugeriraju to rezultati, imaju najlakši posao u odnosu na konkurenciju. U prošlom kolu Igrači Ivana Perinčića su prekinuli niz od tri poraza i preko Škrljeva stigli do desete jubilarne pobjede. Protiv Bosca nastupit će jači za Filipa Kalajžića koji je u Dubrovnik stigao iz Dubrave. Bosco je i dalje na jednoj pobjedi, no u svakoj utakmici daje sto posto. Negdje će im se taj trud vratiti.

DEPOLINK ŠKRLJEVO – ZADAR, 9. ožujka 2024.,
Kostrena,  SD "Kostrena", 18:00 sati

Ova su se dva suparnika nedavno susrela na Višnjiku, a dojam kojeg je ostavilo Škrljevo je bio vrlo dobar. Lider prvenstva i aktualni prvak Hrvatske sigurno će zbog svega toga u utakmicu ući ozbiljnije, no domaći teren mogao bi biti vjetar u leđa ekipi Edija Dželalije. Danijel Jusup, s druge strane, ne želi startnu jedinicu uoči doigravanja nikako ispustiti iz ruku te će znati motivirati i pripremiti momčad na izazove koje ju očekuju. Što će to donijeti kada se istrči na parket vidjet ćemo u subotu.

ALKAR –CIBONA, 9. ožujka 2024.,
Sinj, ŠD "Ivica Glavan - Ićo", 19:00 sati

Kada Zadar, Split i Cibona dolaze u Sinj onda svi znamo da nas očekuje košarkaška fešta. Alkar se odmaknuo na dva koraka od opasne zone i bez velikog pritiska dočekuje velikog protivnika. Cibona je napustio Domagoj Vuković, no i bez njega momčad Dina Repeše u ovom susretu računa na pobjedu. Sinjani se nadaju da mogu 'skinuti skalp' jednom od kandidata za naslov prvaka Hrvatske i razveseliti svoje vjerne navijače.

ŠIBENKA – DINAMO-ZAGREB, 9. ožujka 2024.,
Šibenika, SD "Baldekin", 20:15 sati, MAXSport

Nakon Cibone na Baldekin dolazi Dinamo. Šibenka ove sezone muku muči s ozljedama, no momčad Josipa Pandže odlično gura kroz prvenstvo. Brza košarka rezultirala je s pet brzih pobjeda koje su brzo vratile košarku u svaku poru Draženovog grada. Poraz od Cibone nikoga nije odmaknuo od momčadi. Šibenčani će i protiv Dinama biti šesti igrač momčadi. Dobra vijest je da će prvi puta za Šibenku nastupiti Milić Starovlah,, Crnogorac koji je nosio dres Budućnosti, Derbyja i Mornara. Dinamo je nakon dva poraza slavio na svom parketu protiv Alkara i to nakon velikog preokreta. Momčad Josipa Sesar je pred velikim izazovom. Pobjeda ju ostavlja u borbi za četvrto mjesto, ali i vraća samopouzdanje za završne obračune u FAVBET Premijer ligi.

DUBRAVA – SPLIT, 10. ožujka 2024.,
Zagreb,  SD "Dubrava", 12:00 sati

Nedjeljna matineja donos nam u Dubravi zanimljivi susret Dubrovnika i Splita. Dubrava je desetkovana ozljedama dugo pružala otpor Zadranima prije nekoliko dana, a protiv drugog kandidata za naslov prvaka Hrvatske nastupit će s dva nova igrača. To su Johnatan David Hudson i Andrija Matić, dok će za Splićane prvi puta u FAVBET Premijer ligi nastupiti Vito Kučić.

Standings provided by Sofascore