Hrvatska
Zbog čega Osječani nisu izašli u susret Zadranima?

Zbog čega Osječani nisu izašli u susret Zadranima?

Autor: Branko Tabak

Drže se pravilnika, mada im nitko ne bi nabio penal kada bi izašli iz njegovih okvira. Jer pravilnici nemaju ono što ljudska bića imaju. Nemaju dušu.

Pred nama je peto kolo HT Premijer lige. Po dvije utakmice odigrat će se u petak, subotu i nedjelju                                        

HT Premijer liga – 5. kolo

GKK ŠIBENIK – KK ALKAR

odigrat će se u petak 2. studenog 2018. u Šibeniku, u Sportskoj dvorani "Baldekin", Stjepana Radića 44,

s početkom u 18:00 sati. ---> Arena sport TV

KK GORICA – KK CIBONA

odigrat će se u petak 2. studenog 2018. u Velikoj Gorici, u Gradskoj sportskoj dvorani Velika Gorica, Rakarska ulica 19,

s početkom u 18:00 sati.

KK BOSCO – KK SPLIT

odigrat će se u subotu 3. studenog 2018. u Zagrebu, u SD "Trnsko", Trnsko 25 a,

s početkom u 18:00 sati.

KK ADRIA OIL ŠKRLJEVO – KK HERMES ANALITICA

odigrat će se u subotu 3. studenog 2018. u Čavlima, u dvorani "Mavrinci",

s početkom u 19:00 sati.

KK CEDEVITA – KK ZABOK

odigrat će se u nedjelju 4. studenog 2018. u Zagrebu, u Domu sportova, Trg K. Ćosića 11,

s početkom u 17:30 sati. ---> HTV 2

KK ZADAR – KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK

odigrat će se u nedjelju 4. studenog 2018. u Zadru, u dvorani "Krešimir Ćosić", Splitska 8,

s početkom u 20:00 sati.

 Zanimljivo je kako Zadrani dan ranije, u subotu s početkom  u 19 sati, u 6. kolu ABA lige gostuju kod Krke. Jedna je to od najvažnijih utakmica Zadra u nastojanjima da izbjegne dno ljestvice i ispadanje iz lige, a to bi trebao biti jedan od interesa svima onima koji afirmativno promišljaju o hrvatskoj košarci. Značaj ove utakmice vidjet će se tek na kraju sezone. Unatoč svemu i traženjima Zadrana da se susret s KK Vrijednosnice Osijek odigra u ponedjeljak ili utorak, do pomaka s nedjelje nije došlo.

- Prema pravilniku utakmice HT Premijer lige se moraju igrati u petak, subotu ili nedjelju. Odgovorili smo Zadranima da smo spremni izaći iz tih okvira ako dobijemo i službenu suglasnost povjerenika natjecanja, rekao je u razgovor za Basketball.hr direktor KK Vrijednosnice Osijek Renato Martinko.

Kako je posve jasno da odstupanje od pravilnika nitko iz HKS-a neće potvrditi, jasno je i kako su Osječani stavili Zadrane pred gotov čin. Jer sve se svodi na dobru volju. Da su Vrijednosnice pristale igrati u ponedjeljak ili utorak nitko ih za to ne bi kaznio. Kao što nije kaznio ekipu Gorice koja je sa Zadranima igrala u četvrtak, niti je kaznio Bosco jer je prošlo kolo odigrao utakmicu s Cibonom u utorak.

Dakle, HKS će prešutno dopustiti džentlmenske dogovore među klubovima, a tek kada netko inzistira pozvat će se na pravilnik. 

- I mi naše utakmice Alpe-Adria kupa igramo sredinom tjedna pa ne tražimo odgodu termina, zašto bi Zadru ili Ciboni bilo drugačije? Pravilnik je upravo napravljen da bi dao prednost domaćem prvenstvu ispred ostalih i svima nam u interesu mora biti jačanje Premijer lige, zaključio je Martinko.

Slažemo se, samo koliko moćan Zadar možemo očekivati manje od 23 sata od kraja utakmice u Novom Mestu protiv Krke? Jača li umorni Zadar hrvatsko prvenstvo Ili slabi njegovu snagu u utakmici protiv Osijeka?  

Ne želimo niti pomisliti da Slavonci u tome vide svoju šansu. Oni se samo drže pravilnika.