Hrvatska
Zbog pokušaja dostave vode navijačima čuvari reda bacili na pod fizioterapeuta Zadra

Zbog pokušaja dostave vode navijačima čuvari reda bacili na pod fizioterapeuta Zadra

Autor: Branko Tabak

Priopćenje: Nezadovljni suđenjem, zadovoljni gosoprimstvom Cedevite.

Još je tijekom TV prijenosa bil jasno da se nešto događa ispred tribine na kojoj je za vrijeme utakmice ABA lige Cedevita-Zadar bio smješten zadarski Tornado.

O svemu se oglasio i službeni KK Zadar. 

"Nakon božićnih blagdana tijekom kojih nismo željeli dizati tenzije, mi u Košarkaškom klubu Zadar odlučili smo se osvrnuti na nemile scene nakon utakmice ABA lige između Cedevite i Zadra. Željeli smo dati svoje viđenje, po nama, prekomjerne upotrebe sile prema zaposlenicima našeg kluba od strane redarske službe i organa reda.

Naime, naš fizioterapeut Mladen Babić, po završetku utakmice namjeravao je dati nekoliko boca vode našim navijačima na tribini, koji su cijelu utakmicu vrlo korektno navijali. No, taj dobronamjeran pokušaj završio je njegovim bacanjem na pod od strane djelatnika policije, pri čemu je naš djelatnik čak i ozlijeđen. Nakon toga, još je nekoliko članova uprave i stručnog stožera našeg kluba priskočilo kako bi primirili situaciju, ali smo i dalje inzistirali da se našim navijačima dostavi nekoliko boca vode, pogotovo jer su tada bili jedini na tribinama i nisu predstavljali nikakvu opasnost.

Smatramo da je upotreba sile prema službenim predstavnicima kluba bila apsolutno nepotrebna i nekorektna te zahtijevamo da se redarska služba i policija javno ograde od tog postupka. Trebamo napomenuti da su službene osobe košarkaškog kluba Cedevita vrlo korektno ponijeli i zahvaljujemo im se i ovim putem na gostoprimstvu. 

Nakon iste utakmice Cedevite i Zadra, čak i od strane neovisnih promatrača, upućeno je dosta kritika na kriterij suđenja. S naše strane možemo istaknuti da nismo zadovoljni suđenjem, ali se nadamo da će se u idućim utakmicama koje su pred nama paziti na delegiranje sudaca, odnosno da će u najvažnijim utakmicama kakav je bio derbi dvaju trenutno najboljih hrvatskih momčadi, biti delegirani najiskusniji suci. 

Našim navijačima ovom prilikom još jednom zahvaljujem na velikoj potpori koju nam pružaju cijele sezone. 

U ime uprave kluba, djelatnika i igrača svi navijačima KK Zadar želimo sretan i blagoslovljen Božić te puno uspjeha i osobnog zadovoljstva u novoj 2018. godini.


S poštovanjem,

Željko Žilavec

direktor KK Zadar š.d.d."