Europa i Svijet
Hrvatska
ZDBT: Pet potvrđenih sudionika, pet prvaka države, pet euroligaša

ZDBT: Pet potvrđenih sudionika, pet prvaka države, pet euroligaša

Autor: Basketball.hr

CSKA se vraća u Zadar.

Najbolji ruski košarkaški klub, CSKA Moskva potvrdio je dolazak na Zadar Basketball Tournament. Ruskom prvakom bit će ovo drugi nastup na najjačem europskom pripremnom turniru koji će se održati u Zadru od 20. do 23. rujna u dvorani Krešimir Ćosić na Višnjiku.

 Crvena Armija imat će priliku osvetiti se turskom Fenerbahceu koji ih je zaustavio u finalu prošlogodišnjeg izdanja turnira. Iza moskovske ekipe je još jedna uspješna sezona u kojoj su naslov prvaka Rusije osvojili po 49. put. Uz apsolutnu dominaciju na domaćim parketima, CSKA se prošle sezone istaknuo i u europskoj košarci, gdje su došli do svog osamnaestog nastupa u Final Four Eurolige na kojem su zauzeli četvrto mjesto. CSKA je čak sedam puta osvajala elitno klupsko natjecanje, što ju čini drugom najtrofejnijom ekipom u Europi iza Real Madrida.

 Momčad CSKA Moskve predvodi zvijezda europske košarke Sergio Rodriguez. Španjolski razigravač tijekom karijere je igrao za čak četiri NBA ekipe, a sa španjolskom reprezentacijom bio je i prvak svijeta sa samo 20 godina. Discipliniranu i čvrstu momčad ruskog prvaka u Zadru će uz Fenerbahce dočekati i izraelski Macabi Tel Aviv, talijanski Olympia Milano i njemački Bayern Munchen. Tri dana uzbudljivih košarkaških dvoboja bit će pravi test za CSKA, ali i pokazati zašto Zadar Basketball Tournament svake godine privlači sve veću pažnju javnosti i struke.

 Zadar Basketball Tournament organizira tvrtka S Event. Peto izdanje će, uz sportske sadržaje, sadržavati i bogat popratni program koji će biti i izvrsna nadopuna turističke ponude. Zadar Basketball Tournament se i ove godine izravno prenosi u brojne europske zemlje, što je još jedna potvrda kvalitete turnira. 

 

 


 

Hvala i srdačan pozdrav,