Europa i Svijet
Hrvatska
VIDEO. Zdenka Zrilić i Ana Ćosić Pajurin pokreću besplatne košarkaške kampove

VIDEO. Zdenka Zrilić i Ana Ćosić Pajurin pokreću besplatne košarkaške kampove

Iznenađenje na najavi šestog izdanja Zadar Basketball Tournamenta.

Sve je spremno za šesto izdanje Zadar Basketball Tournamenta, najjačeg europskog pripremnog košarkaškog turnira koji se od 18. do 21. rujna održava u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku.

- Izuzetno mi je drago da turnir uopće ide dalje, već sam s nekima od vas razgovarala o tome koliko je ova godina bila puno izazova. Sada sa zadovoljstvom mogu najaviti ekipe koje stižu ove godine - Himki, Alba Berlin, Anadolu Efes, a posebno zadovoljstvo mi je što je s nama ponovno i KK Zadar, istaknula je na današnjoj konferenciji za medije organizatorica turnira i direktorica tvrtke S-Event Zdenka Zrilić. 

 

Novoj momčadi Zadra ovo će biti prva utakmica pred domaćom publikom.

- Kao trener Zadra nasreću sam i veteran ovog turnira te se više osjećam kao domaćin, a ne kao gost. Ovaj turnir nam je uvijek puno značio, na neki način nam je bio lakmus papir za tim u nadolazećoj sezoni. Pred zadarskom publikom moramo se predstaviti u najboljem svjetlu. Pripremni period je pa smo malo teški, umorni i tražimo se, ali sigurno ćemo pokazati maksimalni angažman i borbenost. Čekaju nas tri teške utakmice, moramo biti pravi i nastojati igrati svoju igru. Nadam se da će ovaj turnir biti ono što nam je najvažnije u ovom trenutku, a to je klik sa zadarskom publikom koja je, osluškujući bilo javnosti, dobro prihvatila ekipu, a mi to sada moramo dokazati na terenu, naglasio je trener Ante Nazor.

Zadovoljstvo povratkom Zadra na turnir izrazio je i sportski direktor KK Zadar Branimir Longin.

- Najjači turnir koji se događa u Europi je baš tu u našem gradu. Imamo novu ekipu, samo su tri igrača ostala od prošle godine. Još se tražimo, a ovo je pravi turnir koji će nam pokazati gdje smo u ovom trenutku i koliko možemo protiv najjačih momčadi. Utakmice će biti teške i zahtjevne, ali veselimo se svakoj, istaknuo je Longin.

Osim jakih košarkaških imena ovogodišnje izdanje turnira obilježit će i hvalevrijedna suradnja s Udrugom dani Krešimira Ćosića. Predsjednica udruge Ana Ćosić Pajurin zahvalila se Zdenki Zrilić na svemu i najavila Kids`day, tradicionalno druženje djece sa zvijezdama ZDBT-a koje će se održati u subotu od 10 do 13 sati na Forumu.

- Tata je cijeli život govorio koliko je bitno ulagati u djecu i mlade jer oni su budućnost košarke i sporta. Kids`day će biti zabavan događaj s raznim igrama za djecu, a uvod je u ono što planiramo napraviti na ljeto. Kada završi škola, započet će besplatan kamp na raznim lokacijama u Hrvatskoj, gdje će djeca moći tjedan dana trenirati i opredijeliti se za košarku. Cilj nam je da se što više djece počne baviti košarkom i zavoli taj sport, poručila je kći košarkaške legende.

Ulaznice za Zadar Basketball Tournament mogu se nabaviti na blagajni ŠC Višnjik. Cijena ulaznice je 30 kuna za dane kada je na program jedna utakmica (srijeda, subota) te 40 kuna kada se igraju po dvije utakmice (četvrtak, petak).

U nastavku donosimo raspored utakmica i radno vrijeme blagajne.

Srijeda, 18.09.

19:30 BC KHIMKI - KK ZADAR

Četvrtak, 19.09.

18:00 ALBA BERLIN - BC KHIMKI

20:30 ANADOLU EFES - KK ZADAR

Petak, 20.09.

17:30 BC KHIMKI - ANADOLU EFES

20:00 KK ZADAR - ALBA BERLIN

Subota, 21.09.

18:00 ANADOLU EFES - ALBA BERLIN

Radno vrijeme blagajne ŠC Višnjik:

Utorak 17. rujna - od 10 do 18 sati

Srijeda 18. rujna - od 10 sati do poluvremena utakmice Zadar- Himki

Četvrtak 19. rujna - od 10 sati do poluvremena utakmice Zadar - Anadolu Efes

Petak 20. rujna - od 10 sati do poluvremena utakmice Zadar - Alba Berlin

Subota 21. rujna - od 10 sati do poluvremena utakmice Anadolu Efes - Alba Berlin.