Hrvatska
Regija
Zdovc: Imamo nevjerojatne probleme u igri jedan na jedan

Zdovc: Imamo nevjerojatne probleme u igri jedan na jedan

Autor: KK Cedevita

Ne mogu biti zadovoljan.

Izjave nakon utakmice Mega Bemax - Cedevita

Jure Zdovc, trener Cedevite: "Ja čestitam mojim momcima na pobjedi. Mi smo se dobro pripremili na njih. Znali smo da je to jako bitna utakmica za nas i da je moramo dobiti. Mi smo imali jednu epizodu s njima u Baru gdje je isto bila čudna utakmica gore, dolje, gore, a na kraju smo se jedva izvukli, tako da smo se dobro pripremili na Megu. Evidentno je prvo poluvrijeme u obrani funkcioniralo, ali u napadu se nismo uspjeli razigrati. Još uvijek nas igra povuče i kad spustimo loptu na pod teško nađemo rješenje. Našli smo par otvorenih šuteva i moglo je biti deset poena za nas, no jednostavno smo promašili otvorene šuteve. U prvom poluvremenu s tom obranom trebali bi imati barem 10 poena prednosti. U drugom poluvremenu nismo našli rješenje u napadu, slab spejsing, slabe blokovi, slab tajming pasa, egoizam, u obrani smo padali i jednostavno smo bili u teškom položaju. Na kraju smo taktički nekako uspjeli naći nisku petorku da još malo raširimo. Znao sam ako pogodimo neku tricu da će morati malo krenuti u napadu. Nažalost, napad diže našu obranu, tako da smo se tu spustili malo u stavu. Imamo nevjerojatne probleme u igri jedan na jedan, ali smo nekako uspjeli izvući tu utakmicu. Mega je mlada ekipa, neiskusna i tu smo nekako našli put do pobjede. Ne mogu biti zadovoljan, daleko od toga, ali igra će se brzo zaboraviti, a pobjeda ostaje."

Filip Krušlin, bek Cedevite: "Čudna utakmica. Mislim da prvo poluvrijeme nije bilo efikasno s nijedne ni s druge strane. Sad da li je to stvar dobre obrane ili lošeg šuta teško je reći. S naše perspektive smo odigrali solidnu obranu u prvom poluvremenu. Neke otvorene šuteve smo promašili, no mislim da smo otišli OK na odmor. U drugom dijelu mislim da smo previše poena primili u trećoj četvrtini, tako da je tu Mega napravila neku razliku i s velikim zaostatkom smo ušli u zadnju četvrtinu. No, međutim, trener je odlučio spustiti petorku. Igrali smo s pet malih, s Nicholsom na petici. Zabili smo neke teške šuteve, a neke otvorene i na kraju smo slavili. Čestitao bih svojim dečkima. Ovo je izuzetno bitna pobjeda za nas. Prošlo kolo smo dobili Zvezdu. Nekako se dižemo u formi nakon slabijeg starta i ova utakmica nam sigurno jako puno znači za one ciljeve koji su pred nama do kraja sezone."

Džanan Musa, krilo Cedevite: "Pokazali smo još jednom kakva smo ekipa i koliko smo kvalitetni kad smo se mogli vratiti s tolike razlike. U zadnju četvrtinu ušli smo s -15, no pokazali smo veliko srce i jako sam sretan zbog toga."

Cedevita već u nedjelju u 19:00h u Domu sportova igra utakmicu 4. kola HT Premijer lige protiv Zagreba.