Hrvatska
Zdovc: Jako sam razočaran odnosom prema prvoj utakmici

Zdovc: Jako sam razočaran odnosom prema prvoj utakmici

Autor: KK Cedevita

Cedevita u Split dolazi pokazati tko je gazda.

Večeras od 19 sati Cedevita će gostovati kod Splita u drugoj utakmici polufinalne serije doigravanja HT Premijer lige. Zagrepčani trenutno u seriji vode 1-0 i treba im još jedna pobjeda za ulazak u finale. Međutim, u prvom susretu Splićani su ih u Domu sportova pošteno namučili i ta utakmica završena je s tijesnih 84:80.

"Baš gledam ovu katastrofu od košarke. Bili smo spori, bili smo neangažirani i nismo bili na nivou na kojem bi trebali biti i koji se od nas očekuje. Stvarno sam jako razočaran takvim odnosom prema toj utakmici, koja je ipak playoff, polufinale doigravanja. Očigledno su igrači podcijenili ekipu Splita, mada smo ih mi upozoravali", osvrnuo se na prošlu utakmicu trener Cedevite Jure Zdovc.

U Splitu Zdovc očekuje težak posao: "Split u zadnje vrijeme igra dobro i neće biti nimalo lako. Oni su sigurno dobili krila i motivaciju. Sad je na nama da pokažemo karakter i drugačiji odnos prema utakmici da bi tu utakmicu u Splitu dobili i da se možemo u miru pripremiti za finale."

Krilni centar Cedevite Karlo Žganec također je pohvalio Splićane: "Split se u prvoj utakmici pokazao kao dosta tvrda momčad. Stvarno su odigrali na jednom zavidnom nivou. Imali su odličnu šutersku večer i stvarno smo imali jednu tešku utakmicu. Hvala Bogu, dobili smo na kraju, a sada je pred nama nova utakmica. Mislim da smo mi u prvu ušli malo preopušteno, tako da ovu utakmicu moramo shvatiti puno ozbiljnije i ući puno fizički moćnije."

Zadnji put Cedevita je gostovala u Splitu 4. travanja u sklopu 21. kola HT Premijer lige. Zagrepčani su tada slavili s velikom razlikom 108:63.

Može li se nešto slično ponoviti i u srijedu?

"Mislim da neće biti tako. Oni su tada bili u dosta lošem stanju i nedostajalo im je puno igrača. Mislim da je neobjektivno očekivati da će biti takva utakmica. Mi moramo odigrati na našem nivou kako ne bi bilo problema kao što je bilo u Zagrebu", rekao je Žganec.

Cedevita će u Splitu igrati bez ozlijeđenog Tonija Katića i Darka Baje, koji se priprema za završnicu Prvenstva Hrvatske s juniorima.