Europa i Svijet
Hrvatska
Zdovc: Moramo pobijediti

Zdovc: Moramo pobijediti

Autor: KK Cedevita

Počinje Top 16 faza 7Days Eurokupa, a Cedevita u sklopu 1. kola G skupine u srijedu u 20:30 sati gostuje kod Dolomiti Energie Trento.

Momčad aktualnih prvaka Hrvatske za Italiju je krenula autobusom u utorak u 13:30 sati, a trener Jure Zdovc za tu utakmicu neće moći računati na ozlijeđenog Ivana Ramljaka.

"Igramo s ekipom koja je dobila zadnjih osam utakmica. Znači da su u dobrom ritmu. Četiri pobjede zaredom imaju u Europi, a četiri zaredom u Italiji. To je iskusna ekipa, koja igra dugo godina zajedno. Znači da su ti igrači ili ostali ili su se vratili ovdje s istim trenerom. To je definitivno ekipa koja u zadnjim godinama kreira vrh talijanske lige. Sve to nam kaže da je to ozbiljna ekipa, ali naši planovi su jasni, mi moramo napraviti sve da idemo dalje. Ako hoćemo biti prvi u grupi, mi moramo sutra pobijediti i to je naš cilj. Vidjet ćemo što će na kraju iskrsnuti. Mislim da smo dobro pripremljeni, da smo u dobrom ritmu i da ćemo napraviti sve da to dobijemo", izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc.

U Top 16 fazi igra se samo šest utakmica i svaka pobjeda ili poraz mogu biti presudni.

"Tu te svaki kiks i poraz već udalji od prolaza, a svaka pobjeda ti da puno više šanse da prođeš. Mi bi s tom pobjedom sutra, ako odigramo kako znamo, napravili veliki korak naprijed, a s porazom ti se umanjuju šanse. Nije to presudno, ali svaka utakmica i svaki koš se broje."

Cedevita igra u napornom ritmu. Malo je momčadi koje igraju tri natjecanja u isto vrijeme.

"Osjeti se već umor, ali nekako uvijek uspijemo naći neki broj igrača koji su dosta motivirani, koji su u ritmu i dosta odmorni. Srećom, samo Ramljak se dosad ozlijedio, no to nije nešto super ozbiljno. Ostali su zdravi i to je najbitnije da smo zdravi i spremni. Idemo dalje iz utakmice u utakmicu. Ne možemo nigdje kalkulirati, jedino možda možemo odmoriti nekog igrača, ali i to teško. Vidjet ćemo kako ćemo daleko doći", dodao je Zdovc.

S 12.2 poena i 3.5 skokova po utakmici Džanan Musa je trenutno drugi strijelac Cedevite u Eurokupu. Od njega se puno očekuje i u nastavku natjecanja.

"Mislim da imamo dovoljnu kvalitetu da uđemo u top osam i to bi bila prava stvar za ovaj klub. Bio bi to neki napredak u odnosu na prošlu godinu i mislim da smo dobili skupinu koju možemo proći. Prva stanica je Trento. To je dobra momčad, ali mislim da smo mi kvalitetniji od njih i trebamo to pokazati na njihovom terenu. Oni imaju osam pobjeda zaredom, tako da su dosta nezgodna ekipa. U tom rosteru ima dosta atleticizma, tako da moramo odgovoriti s pravom jačinom i u obrani i u napadu", izjavio je Musa.

Kako bi usporedio Trento s Torinom, s kojim je Cedevita igrala u prvoj fazi natjecanja?

"Dosta su čvršći od Torina. Torino ne igra toliko agresivnu obranu kao Trento. Ovi igraju dosta atipičnu košarku s dosta šuteva, dosta trče u leđa i igraju dosta čvrstu obranu. Međutim, mislim da tu ima dosta rupa koje moramo iskoristiti ako želimo pobijediti."

Ima li Cedevita dovoljno igrača da ostane svježa u takvom ritmu utakmica?

"Mislim da imamo. Ovo je prva godina da imamo baš široki roster gdje trener može raspolagati s dosta kvalitetnih igrača i on to radi na pravi način. Mi svi, iako imamo puno utakmica, smo dosta odmorni u odnosu na sav taj raspored. U nastavku sezone trebamo nadograditi našu igru i kad bude najpotrebnije da budemo najbolji", rekao je na kraju Musa.