Rezultati

HT Premijer liga: Zabok - Sonik Puntamika Petak, 05.03. - 18 sati - Arena Sport ABA 2 liga: Gorica - Podgorica Petak, 05.03. - 20 sati - Arena Sport ABA liga: Mornar - Zadar 77-71 HT Premijer liga: Split - Vrijednosnice Osijek 86-81

Hrvatska
Regija
Zdovc protiv Mornara traži mirnoću: 'U zadnje vrijeme prisutno je dosta nervoze'

Zdovc protiv Mornara traži mirnoću: 'U zadnje vrijeme prisutno je dosta nervoze'

Autor: KK Cedevita Photo: Basketball.hr (Šime Zelić)

Obje momčadi doživjele su teške poraze u posljednjim utakmicama na europskoj sceni.

U subotu u 17:00 sati Cedevita u sklopu 20. kola ABA lige u Baru gostuje kod Mornara. Momčad Jure Zdovca trenutno u spomenutom natjecanju ima omjer 14-5, doigravanje je već osigurala, a Mornar je četvrti s omjerom 12-7.

"Bar igra dobro. Dobio je zadnjih sedam utakmica u ABA ligi. I oni su izgubili zadnju utakmicu (u srijedu su u FIBA Eurokupu u gostima poraženi od bjeloruskog Tsmoki Minska; op.a.) i pokušat će sve da poprave loš dojam iz zadnje utakmice, kao i mi. Tako da očekujem dobru utakmicu. Sigurno ćemo morati odigrati puno bolju obranu, Bar je ofenzivna ekipa, i zadržati koncentraciju i mirnu glavu kako bi dobili utakmicu jer u zadnje vrijeme je prisutno dosta nervoze", izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc.


Cedevita je u srijedu u porazu od Budućnosti u Podgorici (utakmica Eurokupa) igrala bez Willa Cherryja, no on se pridružio momčadi, s kojom je u četvrtak proslavio 27. rođendan.

"Will se vratio. Ja se nadam da ćemo ovako ostati. Još imamo jedan trening u petak i nadam se da se neće netko razboljeti. Nadam se da ćemo stvarno biti svi i da ćemo odigrati jednu kvalitetnu utakmicu, kao što smo odigrali protiv Mornara sredinom studenog", rekao je Zdovc.

Centar Andrija Stipanović svjestan je koliko je Mornar dobra momčad: "Jako su ozbiljna momčad. Kroz sezonu su se jako digli i od prve utakmice igraju skupa. Imaju sedam pobjeda zaredom, a također su veoma nezgodni na domaćem terenu. No, mislim da, ako damo sve od sebe i odigramo obranu kakvu smo igrali u prethodnoj utakmici u ABA ligi, imamo šanse da pobijedimo i da je kvaliteta na našoj strani."