Hrvatska
Zdovc se sa zebnjom sjeća Jazina, Bujasa napali novi problemi

Zdovc se sa zebnjom sjeća Jazina, Bujasa napali novi problemi

Autor: Paulo Sarić

Zamjena domaćinstva bila je u uzajamnom interesu, a presudile su – financije.

Večeras je na rasporedu jedan od interesantnijih dvoboja Kupa „Krešimir Ćosić“. Ipak, razlog tome nije igrački kadar te gusta i neizvjesna utakmica, a svakako ne popunjene tribine, već činjenica da će Jazine Arbanasi, zadarska momčad, biti „domaćin“ Cedeviti u Zagrebu. Uzrok, srećom, nije izvanredno stanje u Dalmaciji, a ni pretjerani altruizam Zadrana, već je on puno prozaičnije prirode. Razlog su – financije.

- Iz KK Cedevita su nas zamolili da im iziđemo u susret i da se igra u Zagrebu. Razlog tome je njihov izuzetno gust raspored i tri natjecanja u kojima sudjeluju. Ne treba zaboraviti da oni uz hrvatsko prvenstvo i regionalnu ligu paralelno igraju i Eurokup. Moram istaknuti da su bili izuzetno korektni. Pokrit će sve troškove putovanja, a  mi smo bili svjesni da je to dvoboj Davida i Golijata i da oni imaju puno bolji igrački kadar od nas te smo se odlučili na zamjenu domaćinstva. S druge strane nas bi sama organizacija utakmice u Zadru puno koštala, a zna se da smo klub kojemu trošak takvih razmjera puno znači. Stoga nam ovo paše i s financijske strane – kazao je trener Jazina Arbanasa Luka Bujas.

Jazine u Zagreb putuju bez opterećenja, pritom ne gajeći iluzije o slavlju u sred glavnog grada, već im je cilj puno skromniji – pokušati odraditi kvalitetan trening.

- S obzirom na to u kakvom smo stanju, kako treniramo i koliko igrača nam sudjeluje na treninzima, nisam u situaciji da išta očekujem. Imali smo dosta problema s bolestima pojedinih igrača. Naše nedavno pojačanje Franko Kaštropil ima bronhitis, na tabletama je, te je tek prije par dana počeo nešto malo trenirati. Neće nam biti lako, no pokušat ću motivirati ekipu da odigra najbolje što može. Cilj nam je pružiti dobar otpor favoriziranom suparniku i probati dobiti kvalitetan trening pred nadolazeće izazove – rekao je zadarski trener.

Na prvu ne zvuči pretjerano „ratnički“. No, i realnost je vrlina. Pogotovo kada se zna s kakvim se sve problemima suočava Žuta podmornica.

- U Zagrebu ćemo biti lišeni usluga Jurice Dražovića koji trenutno radi privatnih razloga nije u mogućnosti biti s ekipom, a upitan je i njegov nastavak karijere u dresu Jazina – otkrio je Bujas pred odlazak u Zagreb.

Bitno je istaknuti da su oba kluba našla zajednički interes u zamjeni domaćinstva i da u njemu nema ništa sporno. Iako onim promućurnijima otkriva dosta toga o stanju u kojem je hrvatska košarka. Gledano s košarkaške strane Cedevita je ostvarila svoj cilj. Neće morati gubiti čitav dan na put do Zadra i natrag kako bi odigrala utakmicu u kojoj je pobjednik – izvjestan, te se tako dodatno umarati pred bitne europske dvoboje.

- Puno. Puno mi znači. Kad se samo sjetim one hladne dvorane… - kroz smijeh je kazao trener zagrebačkog sastava Jurij Zdovc prije nego su ga ispravili i kazali mu da bi se susret vjerojatno igrao na Višnjiku, te dodao – zahvaljujem klubu [što nam je izišao u susret].

Susret se igra u Domu sportova, s početkom u 19 sati.