Hrvatska
Zdovc: Trenera su promijenili, ali individualne kvalitete Žorića i Tomasa su ostale iste

Zdovc: Trenera su promijenili, ali individualne kvalitete Žorića i Tomasa su ostale iste

Autor: KK Cedevita

Strateg Cedevite uoči gradskog derbija.

U 10. kolu HT Premijer lige Cedevita će u petak u 18 sati u Domu sportova ugostiti Cibonu. Momčad Jure Zdovca u domaćem prvenstvu još uvijek ne zna za poraz, ali u Zagreb će se vratiti tek u četvrtak oko 21:00 sat, nakon što je cijeli dan provela na putu s Andore, gdje je u srijedu u Eurokupu poražena od domaće MoraBanc Andorre, čime je prekinut Cedevitin niz od sedam uzastopnih pobjeda.

"Putovanja su sastavi dio, tako da to ne može biti izgovor. Nismo odigrali na nivou. Moramo vidjeti gdje smo griješili i dobro se pripremiti na sljedeću utakmicu protiv Cibone, koja će sigurno biti jako motivirana i odmorna. No, mi sigurno imamu veću kvalitetu, veći roster i igramo kod kuće, tako da...", rekao je trener Cedevite Jure Zdovc.


Aktualni prvaci Hrvatske s Cibonom su se ove sezone već susreli u 4. kolu ABA lige. U toj utakmici 14. listopada Cibosi su u Košarkaškom centru Dražen Petrović slavili 100:94. U to vrijeme vodio ih je trener Slobodan Subotić, a danas im je glavni strateg Ante Nazor.

"Sigurno da poslije svakog poraza više naučiš nego poslije pobjede, tako da ćemo mi tu utakmicu analizirati, pogledati i popraviti neke greške. Cibona sad ima drugog trenera, tako da su sigurno nešto promijenili, ali neke individualne kvalitete igrača kao što su Žorić i Tomas ostaju iste, tako da su to sigurno igrači za koje se moramo posebno pripremiti", dodao je Zdovc.

Filip Krušlin odigrao je značajan broj gradskih derbija. Uz to je bivši igrač Cibone, tako da zna kako igrači gledaju na tu utakmicu iz oba kupta.

"Raspored u zadnje vrijeme nam je težak, no to je tako. Između Eurokupa i ABA lige dolazi nam utakmica hrvatskog prvenstva s Cibonom. Svaka utakmica je bitna za nas kako bi nastavili niz nepobjedivosti u domaćem prvenstvu. Igramo u svojoj dvorani i nadamo se da ćemo doći do pobjede", izjavio je Krušlin.

MoraBanc Andorra, kod koje je Cedevita u srijedu izgubila, u Endesa ligi iza sebe ima tri pobjede u zadnja četiri kola, s tim da je među tim pobjedama i jedna protiv jake Unicaje, a poraz su doživjeli u produžetku u gostima kod Valencije. Poraz Cedevite stoga nije nikakva katastrofa, a i pitanje je koliko je umor utjecao na Cedevitu u toj utakmici.

"Teško je. Koliko god da se čovjek priprema, teško je kad puno putuješ i dan prije utakmice imaš putovanje od 10-12 sati. Čovjek toga nije ni svjestan do trenutka dok ne igra utakmicu. Onda u utakmici osjetiš da jednostavno nisi fizički pravi, no ne bih izvlačio na to. Mislim da smo jučer odigrali jednu lošu utakmicu. Ljudi su zasluženo slavili, tako da je to iza nas i krećemo se novim utakmicama, koje su u ovom ritmu jako učestale."


Cibona nije momčad za podcijeniti i u svojim redovima ima opasnih igrača.

"Cibona je sigurno kvalitetna ekipa. Uvijek je maksimalno motivirana kad igra u gradskim derbijima, kao što ćemo biti i mi sutra. Nadam se jednoj dobroj utakmici i našoj boljoj prezentaciji nas nego što je to bio slučaj protiv Andorre", rekao je na kraju Krušlin.

Ulaznice za utakmicu možete kupiti preko sustava Eventima ili na jednom od prodajnih mjesta Eventima, kao i na blagajni dvorane prije utakmice.