Hrvatska
Regija
Zdovc uoči  Partizana: Favoriti smo, idemo na pobjedu!

Zdovc uoči Partizana: Favoriti smo, idemo na pobjedu!

Autor: KK Cedevita

Serija bitnih utakmica za "vitamine" započinje u Beogradu.

U subotu u 19:00h Cedevita će u sklopu 11. kola ABA lige gostovati kod Partizana. Momčad Jure Zdovca trenutno je u spomenutom natjecanju treća s omjerom 7-3, a Paritzan je peti uz omjer 5-5.

Zagrepčani su nakon reprezentativne pauze igrali tri utakmice zaredom na domaćem parketu i u sve tri su slavili (MZT, Split, Darussafaka).

"Upisali smo tri pobjede kod kuće. Ja sam igračima danas rekao da je sve super, da im čestitam, ali ispred nas su nove utakmice koje su na neki način ne ključne, ali jako bitne. Sve tri su gostovanja (Cedevita 9.12. igra kod Partizana u ABA ligi, 13.12. kod Andorre u Eurokupu, 15.12. u HT Premijer ligi dočekuje Cibonu, a 17.12. gostuje kod FMP-a u ABA ligi). Čak su možda, sad kad smo dobili Darussafaku, više bitna ta dva gostovanja u Beogradu protiv Partizana i FMP-a u nekoj borbi za sam vrh u ABA ligi. Svjesni smo gdje idemo. Imamo neke male ozljede u ekipi, ali s druge strane imamo dosta širok roster i moramo odigrati jaku dobru utakmicu da bi pobijedili Partizan u Beogradu", izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc.

Cedeviti je za utakmicu s Partizanom upitan centar Chris Johnson, koji nije igrao ni protiv Darussafake jer je dan ranije na treningu dobio udarac u rebro. Momčad će u petak od 12:00h do 14:00h odraditi trening, potom će na ručak, a onda će autobusom krenuti za Beograd.

Partizan možda nije jako kao prije nekoliko sezona, ali oni su na svojem parketu uvijek vrlo opasni.

"Partizan uvijek igra jako dobro u svojoj dvorani i u uz svoje navijače, a imaju i roster gdje imaju iskustvo, energiju, mlade igrače, a i dva dobra stranca. Tako da ako ne igraš sa sto posto, ako se malo opustiš i podcijeniš ih, sigurno da te mogu pobijediti. Mi idemo na pobjedu. mi smo favoriti, ali to treba pokazati na terenu", dodao je Zdovc.


Amerikanac Will Cherry zna kakve Partizan ima navijače: "Bit će teško, no bit ćemo spremni. Ono što ja znam o njima je da je atmosfera ondje nevjerojatna i imaju jednu od najluđih atmosfera u Europi. Uz takvu publiku mogu nekad pobijediti i favorite, a publika im daje i poticaj da igraju agresivno. Imaju dva dobra beka koja dižu ritam i vole igrati brzo i ići na koš."


Cherry voli kad je atmosfera u dvorani dobra: "Prošla večer protiv Darussafake je primjer toga, no ovog puta smo na putu. Bit će teže. Moji suigrači i ja bit ćemo spremni, a treneri će sigurno pripremiti sjajan plan i moramo ga slijediti i izvršiti. Ne smijemo dopustiti da publika ili suci utječu na to kako igramo svoju košarku."