Hrvatska
Regija
Zdovc uoči Zvezde. Igramo košarku koja meni nije pisana na koži

Zdovc uoči Zvezde. Igramo košarku koja meni nije pisana na koži

Autor: KK Cedevita

Hladne glave i koncentrirano na velikog konkurenta.


U nedjelju u 17:00h Cedevita u sklopu 5. kola ABA lige u Domu sportova dočekuje Crvenu zvezdu. Zagrepčani su u srijedu igrali u Istanbulu protiv Darussafake i ondje su u napetoj završnici propustili uzeti pobjedu, a bolja utjeha od eventualne pobjede nad aktualnim prvacima regionalne lige teško se može zamisliti.

Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti preko sustava www.eventim.hr i partnera te na blagajni Doma sportova u nedjelju od 15:30h.

Isto tako, provodi se i akcija sa Uberom –  skinite besplatnu Uber aplikaciju na uber.com/app, prilikom registracije upišite kod "CEDEVITA" i uživajte u promotivnoj vožnji na utakmicu u iznosu do 40 kuna u nedjelju 22.10.! Vrijedi samo za nove Uber korisnike.

Cedevita je u rezultatskoj krizi. Od posljednjih pet utakmica izgubila je četiri, a ta jedna pobjeda bila je u HT Premijer ligi kod Alkara.

"To je sport, ali definitivno nismo pravi u smislu da smo počeli igrati jednu košarku koja nije meni pisana na koži. Razmišljamo o napadu i kad igraš tako onda se igraš vatrom. Možeš dobiti jedan ili dva razlike ili možeš izgubiti. Sve utakmice koje smo dosad dobili, dobili smo s dobrom obranom. Znači, primili smo oko 70 poena ili manje i od toga sam počeo današnji sastanak. Mi se moramo vratiti osnovama. Istina je da smo u međuvremenu dobili puno igrača pa smo malo zapostavili obranu koja mi je prioritet jer smo ih morali posložiti u napadačkom smislu. Sigurno da bi bilo lakše da smo od ta četiri poraza dvije utakmice dobili pa bi se neki bonus nakupili. Ovako ga više nemamo i definitivno nas u nedjelju čeka jedna šansa da pokažemo što je naša kvaliteta i da odigramo dobru utakmicu. Prije svega moramo pobijediti", izjavio je trener Cedevite Jure Zdovc.

Porazi koje je Cedevita doživjela bili su u završnicama i sve je moglo izgledati drugačije da je koja lopta više ušla u posljednjim minutama.

"Ja sam pozitivan. Moramo biti pozitivni i iz tih utakmica izvući pozitivne stvari. Nije ni Zvezda bau-bau po onome što sam vidio. Sve utakmice koje smo igrali, nijedna ekipa nije nešto posebno, ni Darussafaka, ni Torino, ali nismo ni mi. Samo od nas ovisi da iskočimo i da bi to napravili moramo dobro raditi, moramo se vratiti obrani i moramo se malo žrtvovati za ekipu. Još nismo ekipa, još je tu dosta egoizma, individualnih akcija i to je možda i ta razlika zašto smo te utakmice izgubili."

Zdovc za poraze ne želi tražiti izgovore: "Kad se izgubi, ja sam jako pozitivan. Tu je dodatan motiv, dodatna volja za rad i ja sam rekao momcima danas na sastanku da volim svoju ekipu, ali još ne uživam u njoj. Još ih ne osjećam, tako da tu će sigurno trebati malo vremena. No, rekli smo prije, Cedevita mora sve pobjeđivati. Nikoga ne interesira tko je kad došao i tko je ozlijeđen. Mi znamo tu odgovornost, posebno ja kao trener i normalno da ću napraviti sve da dobijemo."

Kapetan Roko Ukić pozvao je navijače: "Nema se tu što puno reći. Zvezda je euroligaš po svim karakteristikama. Bit će prava poslastica za sve. Pozivamo ljude da dođu u što većem broju i nadamo se prazniku košarke."

Bez obzira na poraze, svi u Cedeviti vjeruju da ova momčad ima moći i znanja.

"Ima. Sad nismo u najboljem ritmu. Međutim, to treba biti motiv više da što bolje odigramo i da uđemo u pozitivan ritam. Duga je sezona. Moramo što prije ući u pravi ritam. Zvezda možda nije idealan protivnik u smislu kvalitete, ali je sigurno super prilika da se da sve što se ima i da se pokuša doći do pobjede i ući u pravi ritam", dodao je Ukić.

Bek Filip Krušlin uživa veliko povjerenje Zdovca. Njegova obrana protiv Zvezde će biti vrlo važna.

"Gledali smo video, radili smo i na terenu i u principu je već neki lagani skauting za Zvezdu počeo", rekao je Krušlin. "Sutra ćemo to još podrobnije analizirati i u nedjelju nas očekuje, nadam se, jedna dobra utakmica. S obzirom da posjećenost dosad nije bila u toliko velikom broju, nadam se da će Zagrepčani doći na utakmicu u nedjelju i podržati nas u derbiju protiv Crvene zvezde."

Krušlin je uoči nedjelje pozitivan: "Derbi kao derbi. Svaki puta je isto. Sigurno da je to malo posebnija utakmica nego ostale, no mislim da trebamo ući hladne glave, biti vrlo koncentrirani, dati svoj maksimum, ispoštovati sve ono što smo se dogovorili i smatram da imamo objektivne šanse za pobijediti, što bi nam svakako dobro došlo, s obzirom na zadnja četiri poraza koji su u principu svi bili na jednu loptu."

Čini li ti se ova Zvezda slabija od prošlogodišnje?

"Zvezda je nova ekipa, isto kao i mi. Sigurno da i nama i njima treba vremena da se uigramo. Još je prerano da bih dao sud jesu li oni slabiji ili nisu u odnosu na prošlu godinu. Mislim da treba proći neko određeno vrijeme, a u krajnjoj liniji treba odigrati i utakmicu protiv njih pa nekako najbolje čovjek to osjeti na terenu", izjavio je Krušlin.