Hrvatska
Regija
Zdovc: Zbog Tonija ne spavam već par dana

Zdovc: Zbog Tonija ne spavam već par dana

Junak pobjede!

Nakon derbi susreta ABA lige između Cedevite i Crvene zvezde svoje viđenje utakmice iznijeli su treneri obiju momčadi Jure Zdovc i Dušan Alimpijević te Nikola Jovanović, krilni centar Crvene zvezde i Andrija Stipanović, centar Cedevite. 

Jure Zdovc, trener Cedevite: "Čestitam momcima na pobjedi. Ta je pobjeda stvarno bila već potrebna. Ja nisam posebno oduševljen. Jednostavno, moralo se jednom malo vratiti. Mada i danas ste vidjeli na kraju da smo mi promašivali, a oni pogodili teške trice. To se već ponovilo par puta. Kad je Dobrić u završnici šutnuo sam rekao sam da će ovo ući sto posto, no nije. Morali smo dobiti i dobili smo. Ipak mislim da smo najjača ekipa u ligi i to moramo pokazati. Imamo nekih problema u ekipi. Neki igrači još uvijek svoj egoizam daju ispred ekipe, ali bit će bolje. Zbog Tonija ne spavam već par dana. On je nosio naše cijele pripreme. MI smo igrali dobro, igrali smo obranu i organizirano, a on je onda upao problem s nogom, nije trenirao 14 dana, nije bio u ritmu i mi smo tu počeli gubiti. Sad se vratio, na treningu djeluje fenomenalno i na utakmici u Sinju je bio fenomenalan. On je moj tip igrača. Igra obranu, čita igru i baš igramo kad on igra. Trebalo je u ritam staviti Roka i Cherryja, imali smo masu problema. No, danas popodne odlučio sam da Katiću moram dati šansu. Nema veze ako i izgubimo, barem bih znao zašto smo izgubili. Možda se to pokazalo i presudnim. Ne bih podcijenio ostale igrače, svi su dali svoj doprinos, no Toni je bio na visokom nivou. Johnson je danas isto pokazao da ima kvalitetu i odigrao je dobru utakmicu." 

Andrija Stipanović, centar Cedevite: "Ovo je bila veoma važna utakmica za nas. Nakon četiri poraza je danas bio veliki pritisak. Igrali smo protiv dobrog protivnika. Dali smo sve od sebe, radili smo dosta grešaka i oni su pogađali neke teške šuteve, ali u zadnjoj četvrtini je na kraju presudila možda i naša veća volja. Sretan sam zbog pobjede. Nadam se da ćemo sada okrenuti našu situaciju." Kad je bilo najvažnije, Stipanović je u završnici slobodna bacanja gađao četiri od četiri. "Radim svaki dan na slobodnim bacanjima. Malo sam promijenio tehniku. Miki Starčević ostaje sa mnom poslije svakog treninga. Vjerujem u sebe da mogu. To je čista koncentracija. Imao sam problema u karijeri, a sad to više ne gledam kao problem. Vježbam po cijele dane i vrati se, hvala Bogu", dodao je Stipanović. y

Dušan Alimpijević, trener Crvene zvezde: "Bili smo loši. Zasluženo smo izgubili. Čestitam Cedeviti na pobjedi i to je to. Ne znam koliko je utjecala utakmica protiv Barcelone. Ako to utječe na nekog, ne treba da bude u Crvenoj zvezdi. Pokazujemo ružne manire već drugi put zaredom poslije utakmice u Euroligi. Velika je bila razlika između utakmice protiv Barcelone i ove utakmice. Nisam ljut ni na koga, no razočaran sam zbog pristupa. Kredita danas mogu dati Antiću, Bjelici, Laziću i Rochestieu. Njima mogu, ostalima ne mogu." 

Nikola Jovanović, krilni centar Zvezde: "Prije svega htio bi čestitati Cedeviti na pobjedi. To je bila teška utakmica za nas. Trebamo izvući pouku iz ovog meča za sljedeće utakmice. Nismo umorni od petka. Igrači koji su manje igrali dobili su šansu da unesu energiju. To smo većim dijelom radili, ali nismo uspjeli privesti utakmicu kraju i zato smo izgubili."