Time-out
Želite imati brkove kao Damir Markota? Sada imate dodatni razlog da to učinite

Želite imati brkove kao Damir Markota? Sada imate dodatni razlog da to učinite

Autor: KK Cibona

Vaš brijač možda i neće biti presretan, ali… 'ko ga šiša?

Mjesec studeni se diljem svijeta obilježava kao mjesec borbe protiv raka prostate.

Košarkaši Cibone i ove su se godine uključili u kreativni humanitarni pokret ‘Movember’, tijekom kojeg će cijeli mjesec puštati brkove, a odlučili su se na stil kojeg ‘fura’ upravo Damir Markota.

Primarni cilj ove akcije je stvoriti okolinu u kojoj je normalno da muškarci razgovaraju o svojim zdravstvenim problemima (pogotovo kad je riječ o bolestima o kojima se govori uglavnom ‘ispod glasa’) i u kojoj odlasci na redovite sistematske preglede nisu iznimka već pravilo. Puštanje brkova, odnosno dlaka brade, je simbolika u kojoj se ukazuje na činjenicu da oboljeli prilikom nastupanja bolesti prvo izgube svoju kosu. Podizanjem svijesti o sljedećim problemima umanjit ćemo broj ljudi koji umiru prerano za 25% do 2030. godine:

Muškarci imaju lošije dugoročno zdravlje od žena i umiru u prosjeku 6 godina ranije. Stope raka prostate će se udvostručiti u narednih 15 godina. Stope raka testisa već su udvostručene u zadnjih 50 godina. Tri četvrtine samoubojstava počine muškarci. Loše mentalno zdravlje vodi pola milijuna muškaraca u smrt svake godine, to je jedan svake minute.

I vi možete sudjelovati:

Počnite puštati brkove

Neka vaši brkovi budu u središtu pažnje i započnu razgovore

Koristite hashtag #HejaHejaBrkosi

Zajedno možemo napraviti razliku za zdravlje muškaraca. Podijelite ovaj članak za sve tate, braću, sinove i prijatelje u svom životu.