Hrvatska
VIDEO: Muhammed Bashir Ahmed nakon titule progovorio hrvatski: „Kup je naš!“

VIDEO: Muhammed Bashir Ahmed nakon titule progovorio hrvatski: „Kup je naš!“

Autor: Paulo Sarić Photo: KK Zadar Zvonko Kucelin

Želite naučiti hrvatski jezik? Samo osvojite Kup „Krešimir Ćosić“ s KK Zadar.

U Zadar je stigao kada se sezona već dobrano bila zakuhala, prvenstveno kao pripomoć Dominicu Gilbertu i zamjena za ozlijeđenog Ivana Siriščevića. U nekoliko navrata je pokazao da itekako može biti od koristi, što je potvrdio i sinoć kada je, nekako potiho, s osam uhvaćenih lopti bio drugi najbolji skakač svoje momčadi.

Četiri od tih osam skokova donijeli su Zadranima druge napade i vrijedne poene kojima su prvo odbili nalet Cibone, a onda i stigli do velikog preokreta.

Dobar je osjećaj. Bila je ovo čudesna pobjeda. Publika je bila luda. Sretan sam i zahvalan zbog ovoga. Bila je to velika utakmica za čitav grad. Igrali smo protiv dobre momčadi, starog rivala. Borili su se i čvrsto igrali, ali moji momci se nisu predavali i na koncu smo stigli do pobjede – izjavio je nakon jučerašnje utakmice Muhammed Bashir Ahmed koji nije propustio spomenuti podršku s tribina – atmosfera je bila izvrsna. Publika nam je puno pomogla i cijelo vrijeme navijala za nas. Vrlo sam uzbuđen što sam imao priliku igrati u ovakvom finalu.


Nije ovo Ahmedu prva titula u karijeri, ali je svakako najdraža.

Ovo mi je treći trofej, ali ovo je bila puno veća utakmica od prethodnih – otkrio je 26-godišnji Amerikanac i odjednom na tečnom hrvatskom uzviknuo:

Kup je naš!

Najbolja metoda učenja stranog jezika? Osvojiti kup sa Zadrom!