Hrvatska
Željko Dugandžić, prvi čovjek Ljetnog košarkaškog kampa Zlatokrila: Polaznicima želimo priuštiti nezaboravno ljeto

Željko Dugandžić, prvi čovjek Ljetnog košarkaškog kampa Zlatokrila: Polaznicima želimo priuštiti nezaboravno ljeto

Autor: BB.hr/PR Photo: KK Cedevita junior

Dvadeseto izdanje kampa na Velom Lošinju

Osim što je voditelj Doma košarke Cedevita, Željko Dugandžić također je na čelu organizacijskog tima ljetnog košarkaškog kampa na Velom Lošinju. Kako se ove godine obilježava 20 godina uspješnog održavanja kampa, zamolili smo ga da s nama podijeli neke zanimljivosti iz bogate povijesti ovog jedinstvenog ljetnog događanja za sve mlade košarkaše koji žele napredovati, ali i uživati s vršnjacima iz cijele Europe. Točnije, neke od tih posebnosti su:

  • - rad s najboljim trenerima svih uzrasta Cedevite Junior uz mnogobrojne goste
  • - Veli Lošinj kao lokacija s blagotvornim zdravstvenim utjecajem
  • - čak osam termina u trajanju od 7 dana tijekom cijelog ljeta
  • - izleti (Susak, aquapark)

S obzirom na dugu i bogatu tradiciju, sigurno postoji puno stvari koji bi mogli istaknuti, ali za početak vas molimo da nam kažete koja vam je prva asocijacija na kamp?

Košarka i zabava. Naravno, ovo su dvije stvari, ali složit ćete se da je košarka sama po sebi (najbolji) oblik zabave. Dodatno, mi našim polaznicima na Lošinju svakako želimo priuštiti nezaboravno ljetovanje i izvan terena kroz uživanje na prekrasnom moru, druženje, izlete i odmor.

Naravno, kako je fokus ipak na košarkaškom segmentu, što biste iz toga posebno izdvojili?

Tako je, košarka je temelj našeg kampa, a jasno je da svako dijete dobiva odnosno napreduje onoliko koliko je željno potruditi se i učiti. Upravo zato svake godine imamo niz gostiju s bogatim iskustvom igranja i treniranja u svim ligama diljem svijeta koji "klince" dodatno motiviraju na još veći trud.

Koji su neki od gostiju koje posebno pamtite?

Ne bih se želio zamjeriti nekome ako ih zaboravim, ali znam da su djeci uvijek u posebnom sjećanju ostali NBA igrači - Jusuf Nurkić, Dario Šarić i Damjan Rudež. Zatim, naš bivši igrač Miro Bilan oduševio je sve znanjem koje je podijelio na odličan način. Dalje, Marino Baždarić i Filip Krušlin također su ostavili svoj trag, a djeci je recimo bilo vrlo zanimljivo slušati i aktualnog trenera naše prve ekipe Damira Mulaomerovića.

Ako se vratimo prema početku kampa, Srećko Medvedec i Silvije Jenkač su legende hrvatske košarke i bila nam je čast ugostiti ih. S druge strane, odnosno u bližoj prošlosti dolazili su i "mladi lavovi" - Matej Bošnjak, Petar Ogrizović i Renato Serdarušić.

Kako sam ranije spomenuo NBA ligu, moram samo još dodati kako smo iznimno ponosni na ostvarenja Luke Šamanića - koji je čak u dva navrata bio naš polaznik.

Uistinu respektabilan popis, a imate li već u najavi goste za ovu "sezonu"?

Imamo, ali kao i uvijek do sad volimo da to bude iznenađenje. Dodatno, naša glavna prednost pred mnogim drugim kampovima su naši treneri koji su svakodnevno i kontinuirano s polaznicima pa i njih želimo istaknuti jer sve su to dečki iz našeg omladinskog pogona, koji je - dozvolite mi da ne budem skroman - među najboljima u državi pa čak i u njenom okruženju. Potvrdu za ovo dobili smo više puta od polaznika iz, na primjer, Nizozemske, Slovenije, Austrije, Njemačke i drugih država iz regije, a veseli nas i dobra lokalna suradnja s košarkaškim klubovima Lošinj i Kastav.

Na kraju, kako teku pripreme za ovogodišnje izdanje kampa?

Upravo se spremamo na odlazak do Zlatokrila kako bi utvrdili što nam je sve potrebno za još jedno nezaboravno ljeto. Moramo provjeriti je li slučajno bilo negativnih posljedica od eventualnih nevremena i slično, ali drago mi je da pripreme teku prema planu i jedino što mogu ponoviti je da nam se svi zainteresirani jave za više detalja u Domu košarke Cedevita ili meni osobno  (091/2330223 ; zeljko.dugandzic@kkcedevitajunior.hr), a još više informacija možete pronaći i na web stranici KK Cedevita Junior.