Europa i Svijet
Hrvatska
Željko Pavličević i Dominic Gilbert osvojili ASEAN Basketball League

Željko Pavličević i Dominic Gilbert osvojili ASEAN Basketball League

Autor: Z.D. Photo: Marin Sušić

Pogled prema Aziji

Trofejni hrvatski trener Željko Pavličević sa svojom momčadi Hong Kong Eastern osvojio je naslov u ASEAN Basketball League. U konkurenciji osam momčadi, igrači trenera Pavličevića nakon regularnog dijela sezone zauzeli su 2. mjesto, da bi na kraju u finalu sa 2-1 pobijedili prvoplasiranu momčad Saigon Heat.

U odlučujućem susretu finalne serije, Pavličevićeva momčad vodila je tijekom cijelog susreta, da bi na kraju ostvarila pobjedu rezultatom 73-60. 

U redovima Hong Kong Easterna nastupa bivši igrač Cibone, Zadra i Alkara, Dominic Gilbert, koji je u pobjedu svoje momčadi ugradio 13 koševa, 10 skokova i 3 asistencije, a koliko je Gilbert bio važan kotačić u osvajanju ovoga naslova govori i statistika iz prve finalne utakmice u kojoj je, također u pobjedi svoje momčadi, sudjelovao sa 24 koša, 10 skokova i 5 asistencija.

71-godišnjem Željku Pavličeviću ovo je prvi trofej nakon 15 godina, od sezone 2007/08, kada je sa Zagrebom osvojio Kup Krešimira Ćosića. Inače u bogatoj karijeri bio je dva puta prvak Europe, dva puta prvak Jugoslavije, tri puta osvajač jugoslavenskog kupa, jednom grčkog kupa te jednom već spomenutog hrvatskog Kupa.

Također, Pavličević je nakon finalne serije proglašen i najboljim trenerom ovoga natjecanja.

Sve u svemu, poznati i priznati hrvatski stručnjak ne posustaje, već i u godinama kad je veliki dio trenera u mirovini, osvaja trofeje i dalje uživa u trenerskom pozivu.