Europa i Svijet
Hrvatska
Željko Šakić iz Litve seli u Rusiju

Željko Šakić iz Litve seli u Rusiju

Autor: Germanijak.hr

Avtador Saratov.

Hrvatski košarkaški reprezentativac Željko Šakić, dogovorio je transfer u novi klub, javlja Germanijak.hr.

Igrač koji je prije mjesec i pol dana napunio 32 godine, proteklu je godinu proveo u litavskom Lietkabelisu iz Paenevežysa u kojemu je bilježio 13,6 poena za gotovo 27 minuta provedenih na parketu u tamošnjoj ligi. Što se FIBA-ine Lige prvaka tiče, tamo je bio i uvjerljiviji sa gotovo 16 poena u prosjeku za 30 minuta na terenu.

Inozemni mediji prenose kako je ovim partijama Šakić zaslužio transfer u rusku VTB ligu, u redove Avtodora Saratova. Osim što dolazi u jednu od najjačih europskih liga, dobio je i poprilično veću financijsku ponudu – do sada je zarađivao 70 tisuća eura po sezoni, dok će sada u Avtodoru imati 180 tisuća, što je gotovo trostruko veća cifra.

Šakiću će ovo biti 12. klub u karijeri. Seniorsku avanturu započeo je u Kaptolu, nakon čega odlazi u Dubravu. Potom je igrao za Zrinjski, Široki i Sutor, da bi se potom odvažio na odlazak u španjolsku Manresu.

Od hrvatskih klubova nosio je još dres Cibone, a igrao je za Lukoil Academic, Cluj-Napoci te Zielonoj Gori prije dolaska u Litvu.