Europa i Svijet
Zen majstor napustio New York

Zen majstor napustio New York

Autor: Paulo Sarić

Jackson po svemu sudeći neće doći do svog 14 prstena.

Trofejni trener Phil Jackson napustio je New York Knickse, javlja NBA.com. Nakon jučerašnjeg sastanka s izvršnim direktorom kluba Jimom Dolanom sporazumno je raskinuta suradanja njujorškog kluba u čovjeka koji je kao igrač osvojio posljednji prsten s Knickisma te koji ih je trebao dovesti do novoga.

No, od prvog je dana bilo jasno da se Jackson puno bolje snalazi pokraj terena nego u uredu. Nekoliko loših i nelogičnih poteza počevši od davanja no-trade klauzule Carmelu Anthonyju, preko potpisivanja ozljedama izmorenog Derricka Rosea i dovođenja u klub Joakima Noaha, kulminiralo je u posljednjim tjednima otvorenom prepirkom s najboljim igračem kluba i jedinom vrijednosti na kojoj se može graditi uzlet New York Knicksa Kristapsom Porzingisom.

- Nakon pažljivog promišljanja dogovorili smo se da će Knicksi krenuti u drugome smjeru. Phil Jackson je jedna od najuspješnijih osoba u povijesti NBA lige. Njegova ostavština u košarci nema premca. Želimo mu sve najbolje i zahvaljujemo mu na svemu što je dao Knicksima kao igrač i član kluba – kazao je Jim Dolan dodavši da neće biti uključen u izravno vođenje kluba, već da će taj posao prepustiti GM-u Steveu Millsu i Timu Leiwekeu.

- New York Knicksi će uvijek imati posebno mjesto u mome srcu. Ova momčad i ovaj grad su me lansirali na moj NBA put i uvijek ću im biti u dugu. Zahvalan sam gospodinu Dolanu što mi je dao priliku da se vratim ovdje. Nadao sam se, naravno, da ću vratiti naslov NBA prvaka u Garden. Kao netko tko visoko cijeni pobjeđivanje duboko sam razočaran što nismo bili u mogućnosti to i napraviti. Navijači New Yorka ne zaslužuju išta manje. Njima i Knickisma želim sve najbolje, kako danas tako i u budućnosti – zaključio najtrofejniji trener u povijesti NBA lige.