Hrvatska
Ženska liga 'nikad' neizvjesnija - Trešnjevka vratila Splićanke na vrh

Ženska liga 'nikad' neizvjesnija - Trešnjevka vratila Splićanke na vrh

U derbiju 15.kola Prve ženske lige Trešnjevka 2009 je kao gost slavila na Pešćenici kod Medveščaka 67:58.

Odlična prva četvrtina Medveščaka (28:15) nije dala naslutiti konačni preokret, ali ekipa Deana Nemeca je večeras odličnom obranom uspijela zaustaviti napadačke ideje Medekica koje su u drugoj i četvrtoj četvrtini ubacile samo po pet poena. Medveščak je tek na 22 sekunde do odmora uspio ubaciti prvi koš iz igre u drugoj četvrtini, a Trešnjevka 2009 predvođena Nikom Muhl i Josipom Pavić uspijela je uhvatiti priključak (33:32).

Medveščak je imao sedam razlike u trećoj četvrtini (53:46), a rezultatski preokret Trešnjevke 2009 su uz spomenute Muhl i Pavić kreirala i Cassidy Clark nakon čijeg je koša ekipa Trešnjevka povela 58:56. Posljednji koš Medveščaka djelo je Ive Todorić (58:58) na četiri minute do kraja, a tada je Trešnjevka s više strpljenja u napadu uspijela doći do pobjede. Sve je prelomila trica Clark za 65:58, a pokušaji Medveščaka za tricu ostali su na obruču.

Muhl je uz 17 poena imala 11 skokova i 5 asistencija. Courtney Strait je ubacila 16, Clark 12, a Pavić 11 poena. Kod Medveščaka Anja Majstorović je ubacila 14, a Ana Vojtulek 12 poena.

Ovim porazom Medveščak je prvo mjesto prepustitio Splitu, a Trešnjevka je uhvatila vrijednu pobjedu u želji da se što prije domogne prva četiri mjesta koja vode u doigravanje ”Ušli smo dosta nervozno, a razlog tome je što je u dvorani bilo puno gledatelja. Mi smo praktički nova ekipa i utakmicu smo dobili odličnom obranom gdje smo im uduzele njihove prednosti. Ponosna sam na ekipu”..naglasila je nakon susreta Nika Muhl, a Iva Todorić nije skrivala razočarenje porazom ”Super smo otvorili utakmicu, ali Trešnjevka je odigrala malo agresivnije i mi se tu nismo najbolje snašli. Jednostavno nismo odigrale ono što smo trenirale cijeli tjedan”.