Hrvatska
Regija
Ženska regionalna košarkaška liga ubuduće s novim imenom

Ženska regionalna košarkaška liga ubuduće s novim imenom

Autor: Paulo Sarić

Hrvatska u ligi ima tri predstavnika – Medveščak, Trešnjevku 2009 i Ragusu.

Danas je u Slavonskom Brodu održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen novi sponzor ženske regionalne košarkaške lige. WABA liga (engl. Women Adriatic Basketball Association) je međunarodna košarkaška liga za žene koja je osnovana 2001. godine a koja je prošle sezone obuhvaćala deset klubova iz osam država. Svoje predstavnike u njoj su imale Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Mađarska, Makedonija, Slovenija i Srbija.

Danas je u Slavonskom Brodu službeno predstavljen novi sponzor, turistička agencija BTRAVEL, čije će ime natjecanje nositi iduće sezone. Ugovor je potpisan na četiri godine te je garancija napretka i dizanja BTRAVEL WABA lige na novu razinu.

- Od osnivanja 2001. godine pa sve do ulaska u ovu sedamnaestu sezonu bilo je puno sportskih prijatelja koji su prepoznali značaj ulaganja u sport, a pogotovo u žensku košarku. Na bazi zajedničke suradnje, kroz formu uzajamnog interesa, a sve sa ciljem istinske promocije ženskog sporta koji je bilježio vrhunske rezultate Glavni odbor WABA lige je s firmom BTRAVEL dogovorio četverogodišnju suradnju s nadom da će rezultati u narednoj sezonu potaknuti obje strane da prošire djelokrug zajedničkih aktivnosti na obostrano zadovoljstvo – izjavio je predsjednik WABA lige Srbobran Filipović.

foto: Waba-league.com

Liga je naredne sezone trebala brojati deset klubova, no Kraljevo se naknadno prijavilo i iskoristilo pravo unutar nacionalne kvote te će ona naredne godine imati neparnih 11 timova. No, u ligi će se natjecati i 30 ekipa u mlađim kategorijama. Cilj je kroz organizaciju božićnih i uskršnjih turnira te košarkaških kampova u proljetnim mjesecima isprofilirati WABA ligu kao brand ne samo na regionalnom, već i na europskom i svjetskom tržištu.

- Izuzetno mi je zadovoljstvo i časti što je BTravel postao generalni sponzor ženske regionalne košarkaške lige. Uvjereni smo da je to još jedan iskorak u razvoju sportskog turizma na nivou regije. Uredima u Zagrebu, Puli, Ljubljani i Beogradu možemo odgovoriti na sve zahtjeve samih klubova za kvalitetnom potporom u segmentu turističkih usluga te na taj način dati svoj pečat u podizanju standarda i prepoznatljivosti lige. Zahvaljujem upravi lige što su u nama prepoznali kvalitetnog partnera. Zajedničkim radom omogućit ćemo nove pomake u razvoju ženske košarke na razini regije, pogotovo u dijelu rada s mlađim kategorijama – rekao je predsjednik uprave BTravela, Dalibor Bilić.

O utjecaju i kvaliteti ženske regionalne košarkaške lige govori i činjenica da je na prošli vikend završenom Europskom prvenstvu nastupilo osam igračica i šest trenera iz WABA lige. Kada pogledamo one koji su u prošlosti nastupali u ženskom regionalnom košarkaškom natjecanju situacija je još bolja. Ukupno 42 sudionika nedavnog prvenstva Europe je u jednom trenutku svoje karijere nastupalo u, od iduće sezone BTRAVEL WABA ligi.

foto: Waba-league.com

U idućem izdanju ženske regionalne lige nastupit će 11 klubova iz šest država, a sezona počinje 4. listopada, dok je završni turnir na rasporedu 23. – 25. ožujka 2018. godine.