Europa i Svijet
Hrvatska
Ženska U14 reprezentacija - tko se sve priprema za neslužbeno Europsko prvenstvo?

Ženska U14 reprezentacija - tko se sve priprema za neslužbeno Europsko prvenstvo?

Autor: HKS

Ženska U14 reprezentacija nalazi se na pripremama za Slovenia Ball koji će se održati od 15. do 19. kolovoza u Slovenj Gradecu.

Naše U14 ženska reprezentacije već godinama sudjeluju na Slovenia Ballu u Slovenj Gradecu te, budući da za ovu kategoriju ne postoji službeno Europsko prvenstvo, ovaj turnir glasi kao neslužbeni europski ispit za mlađe kadetkinje.

Prošle godine su djevojke osvojile broncu, a i ove je godine cilj među 10 zemalja podijeljenih u dvije grupe zauzeti što bolju poziciju, no ono najvažnije, iskustvo igranja međunarodnih utakmica, je zagarantirano.

U skupini A se, osim Hrvatske, nalaze i domaćin Slovenija koja je prošle godine osvojila turnir te Makedonija, Izrael i Latvija, dok su u skupini B Bugarska, Mađarska, Italija, Srbija i Ukrajina.

 

Trenutno se na pripremama nalaze sljedeće igračice:

#       Lucija Tikvicki - Folka Borovje

#       Nika Rodek – Radost Čakovec

#       Ana Blaževac - Mursa

#       Vivien Nejašmić – Košarkaška akademija Žana Lelas

#       Katarina Sekulić – Lovrekice

#       Ani Putica – Ragusa

#       Dalija Stabile – Ragusa

#       Tea Ivanišević – Ragusa

#       Lana Bešlić – Košarkaška akademija Žana Lelas

#       Marija Smiljanić – Tomislavgrad

#       Lucija Banović – Trešnjevka 2009

#       Sara Menalo – Trešnjevka 2009

#       Franka Čuklin – Šibenik

#       Ivana Soldo – Posušje

#       Iva Puljak – Košarkaška akademija Žana Lelas

#       Petra Skelin – Vodice

 

Stožer reprezentacije:

Marin Mijaljević – glavni trener

Edi Rački – pomoćni trener

Lana Brčić – fizioterapeut

 Trener Marin Mijaljević o pripremama i izazovima koji ih očekuju: U srijedu smo se okupili na sedmodnevnim pripremama u Velikoj gdje ćemo se pokušati kroz desetak treninga i jednu prijateljsku utakmicu što bolje upoznati i pripremiti za tradicionalni turnir Slovenia Ball gdje nas čeka 6 utakmica u 4 dana.

Prva dva dana treninga smo iskoristili za upoznavanje sa stanjem i mogućnostima djevojaka jer se ove godine nismo imali priliku okupiti u ranijim terminima. Fale nam dvije važne igračice u izlaznom godištu koje su na pripremama kadetske reprezentacije. Cure koje su tu, su pokazale veliki motiv za učenjem i radom i to je zdrava baza za graditi priču dalje. Pokušat ćemo djevojke priviknuti na zahtjeve moderne košarke, što znači da ćemo pokušati biti brzi i agresivni u oba smjera te im dati slobodu da same pronalaze rješenja u igri. Ako uz to budemo imali pravi pristup u Sloveniji, ne sumnjam da ćemo ostaviti dobar dojam kao ekipa.“